var urun = x => document.getElementById(x).setAttribute('disabled', 'true');
document.addEventListener("change", event => {
return event.target.id == 'urun-1' ? urun('barkod-1') :
(return event.target.id == 'urun-2' ? urun('barkod-2') : false);
});
ilk ürün seçilen dropdown için id değerini "urun-1" olarak varsaydım, barkod input'larının id'lerini ise "barkod-1" artan şekilde.
edit:
var urun = x => document.getElementById('barkod-'+x).setAttribute('disabled', 'true');
document.addEventListener("change", event => {
return event.target.getAttribute('urun-id') ? urun(event.target.getAttribute('urun-id')) : false;
});
düzenledim eğer dropdownlara şu şekilde bir ifade eklersen;
<select urun-id="1"></select>
hiç koşul yazmadan tüm ürünlerde kullanabilirsin. ikisinide test etmeden yazdım, hata olduğunu sanmıyorum. barkodları ise normal id="barkod-1" şeklinde varsaydım.
askerligim geldi aklima : ) baya excel programlattilar sagolsunlar. hucre bicimlendirmesinden kaynaklaniyor, manuel olarak bicim belirtmedikce excel belirli ifadeleri algiladigi sekilde hucre bicimini otomatik atama yaparak kullanir. excel de kolonlari belirlerken hucre bicimi icin bir yapilandirma olup olmadigini kontrol et eger kullandigin sinifin bir dokumani varsa. baktin olmuyor, aktarirken formul icerisinde yazdir gec. duz metin veya sayi olarak degil.
$('[name="eposta"]').on('change', function(){
$(this).hidden();
$('[name="sifre"]').show();
}
yaz yaz bitmedi ya, mobilde semboller basa bela oluyor. bunun uzerinden fikir yurutebilirsin. aslinda codepende sadece css kullanarak yapilmis oldukca da guzel tasarima sahip bir ornek vardi daha once kullandigim, ama bulamadim. bakarsan eger arkaplani acik maviydi, tek input ve buton mevcut.
mobilde markdown editor çalışmıyor, birine cevap vermem gerekiyordu defalarca sayfayı yenileyim textarea alanının focus olmasına rağmen klavye çıkmadı. mobilde markdown çok sorunlu ya.
@r00t ilk mesajda yaptığım açıklama ile mobilden nasıl erişim sağlayabileceğini ve mobilde ip adresini alanadına yönlendirmen için gerekenin ne olduğunu ama mobilde nasıl yapıldığını bilmediğimi yazdım.
host dosyasınını düzenlemen üçüncü cihazlar için birşeyi ifade etmez, çünkü o yerel makinen için geçerli bir yapılandırma sunar.
tüm sistemlerde, 127.0.0.1 adresi için 80 portu üzerinden localhost varsayılan olarak tanımlıdır. bunu çoğaltabilir veya portlarını çeşitlendirebilirsin, ama o cihaz için geçerli olur. etcde ipv4 adresini eklemen bir şey ifade etmez.
hiç yapılandırma yapmamış olsan bile, nginx çalıştırıldığında kök dizin olarak tanıtılan adrese tarayıcıdan şu şekillerde erişilebilir;
127.0.0.1
127.0.0.1:80
localhost
localhost:80
192.168.1.1xx
192.168.1.1xx:80
eğer aynı ağa bağlı farklı cihazlar varsa nginx aktif olduğu sürece, ipv4 üzerinden yine aynı kök dizine erişim sağlanabilir. mobilde illa domaine yönlendireceğim diyorsan, mobil custom dns diye araştırman gerekiyor. ben mobilde kontrol yaparken (genelde tasarıma yönelik kontrol yapıyorum) sunucuya koşul ekliyorum.
sitem.com || 192.168.1.1xx
bu sayede aynı ağa bağlı diğer cihazlardan kontrol sağlayabilirim. alan adına bu kadar takılma eğer amacın sadece kontrol etmek ise. ayrıca mobilde bazen hatalar çalışmamakta error_reporting(E_ALL) şeklinde ayarlama yap.
yontemi degiskende tutup dene. $sayi = $vlist->rowCount() gibi
sunucuyu calistiridigin bilgisayardan terminali acip ipconfig yazip enteria bas, dhcp protokolu uzerinden sana atanan ip yerel adresin. telefondan wifiye baglanip, mobil veriyi kapatarak ip adresi uzerinden erisim saglayabilirsin. genelde 198.162.1.1xx seklinde baslar, servis saglayicisina gore degisiyor. mobil domaine yonlendirme yapmak icinde bilgisayardaki gibi bir dns yapilandirmasi olusturman gerekiyor, bu konuda fikrim yok.
tamam dc kullanıcı adını bırak, dcden sana yazınca mesajından düzenleyip kaldırırsın sonra.