v2.5.2
Giriş yap

Mysqldeki para birimini excel e aktarmak

nubez
258 defa görüntülendi

Globalden daha farklı para birimi kullandığımız için problem yaşıyorum. Onlarda binlik basamak virgül ve ondalık basamaklar nokta iken bizde tam tersi.
Binlik basamak kullanmıyorum ondalık basamaklar için . kullanıyorum.
Yani Bin üçyüz beş tl elli kuruş için 1305.50 olarak mysql de kaydım var. Bu kaydı EXCEL olarak direk phpmyadmin den çıktı aldığımda satırlar toplanmıyor. Toplansa bile yanlış toplanıyor.
1305.50
500
diye 2 satırım varsa mysql de SUM komutu ile 1805.50 diye gayet güzel topluyor fakat excelde bu toplama işlemini yapmıyor. 500 olarak gösteriyor toplamlarını. Müşterimin de kafası karışıyor.

Bu sorunu nasıl çözüyorsunuz siz?

Cevap yaz
Cevaplar (2)
trsherlock
655 gün önce

Sen sorgulama sonrası oluşan "tabloyu dışarı aktar > Csv for MS Excel" seçeneği ile mi alıyorsun?
Eğer böyle aktarıyorsan csv dosyasının içine değerler metin olarak "100.4" şeklinde yazılıyor. Metin olarak saklandığı için de metin olarak görünür.
Aslında sistemde verü türü sayı, ondalık olanları otomatik sayı olarak saklayıp indirmesi daha mantıklı olurdu.
Excel ile açtıktan sonra sayısal sütunları seç Ctrl+H ile noktaları virgüle çevir.

munzevi
667 gün önce

askerligim geldi aklima : ) baya excel programlattilar sagolsunlar. hucre bicimlendirmesinden kaynaklaniyor, manuel olarak bicim belirtmedikce excel belirli ifadeleri algiladigi sekilde hucre bicimini otomatik atama yaparak kullanir. excel de kolonlari belirlerken hucre bicimi icin bir yapilandirma olup olmadigini kontrol et eger kullandigin sinifin bir dokumani varsa. baktin olmuyor, aktarirken formul icerisinde yazdir gec. duz metin veya sayi olarak degil.