v2.5.2
Giriş yap

Localdeki siteye Mobil telefondan ulaşmak

r00t
689 defa görüntülendi

MAC cihazda, nginx ile yapılandırdığım bir sitem var. Ayrıca Etc/Hosts'tan da "dev.siteadresim.com" olarak domain ayarladım, bu linkten erişiyorum siteye. Daha önce xampp, wamp gibi programlarda ayarlamıştım ancak, Mac'te sıfırdan nginx kurduğum için bahsettiğim senaryoya göre nasıl yapacağımı bulamadım.

İstediğim şey şu; nasıl ki bilgisayardan "dev.siteadresim.com" olarak girdiğimde localde sitem açılıyorsa, mobilden de benzer şekilde erişebileyim istiyorum (cihaz iPhone; belki mac ile bir bağlantı avantajı vs. olursa).

munzevi
689 gün önce

@r00t ilk mesajda yaptığım açıklama ile mobilden nasıl erişim sağlayabileceğini ve mobilde ip adresini alanadına yönlendirmen için gerekenin ne olduğunu ama mobilde nasıl yapıldığını bilmediğimi yazdım.

host dosyasınını düzenlemen üçüncü cihazlar için birşeyi ifade etmez, çünkü o yerel makinen için geçerli bir yapılandırma sunar.

tüm sistemlerde, 127.0.0.1 adresi için 80 portu üzerinden localhost varsayılan olarak tanımlıdır. bunu çoğaltabilir veya portlarını çeşitlendirebilirsin, ama o cihaz için geçerli olur. etcde ipv4 adresini eklemen bir şey ifade etmez.

hiç yapılandırma yapmamış olsan bile, nginx çalıştırıldığında kök dizin olarak tanıtılan adrese tarayıcıdan şu şekillerde erişilebilir;

127.0.0.1
127.0.0.1:80
localhost
localhost:80
192.168.1.1xx
192.168.1.1xx:80

eğer aynı ağa bağlı farklı cihazlar varsa nginx aktif olduğu sürece, ipv4 üzerinden yine aynı kök dizine erişim sağlanabilir. mobilde illa domaine yönlendireceğim diyorsan, mobil custom dns diye araştırman gerekiyor. ben mobilde kontrol yaparken (genelde tasarıma yönelik kontrol yapıyorum) sunucuya koşul ekliyorum.

sitem.com || 192.168.1.1xx

bu sayede aynı ağa bağlı diğer cihazlardan kontrol sağlayabilirim. alan adına bu kadar takılma eğer amacın sadece kontrol etmek ise. ayrıca mobilde bazen hatalar çalışmamakta error_reporting(E_ALL) şeklinde ayarlama yap.