v2.5.2
Giriş yap

Localdeki siteye Mobil telefondan ulaşmak

r00t
679 defa görüntülendi

MAC cihazda, nginx ile yapılandırdığım bir sitem var. Ayrıca Etc/Hosts'tan da "dev.siteadresim.com" olarak domain ayarladım, bu linkten erişiyorum siteye. Daha önce xampp, wamp gibi programlarda ayarlamıştım ancak, Mac'te sıfırdan nginx kurduğum için bahsettiğim senaryoya göre nasıl yapacağımı bulamadım.

İstediğim şey şu; nasıl ki bilgisayardan "dev.siteadresim.com" olarak girdiğimde localde sitem açılıyorsa, mobilden de benzer şekilde erişebileyim istiyorum (cihaz iPhone; belki mac ile bir bağlantı avantajı vs. olursa).

Cevap yaz
Cevaplar (5)
r00t
674 gün önce

@admin local'e ben de bağlanabiliyorum ancak istediğim path'e erişemiyorum. Çünkü localhost/site1 gibi bir path üzerinde değil site. nginx ile sıfırdan conf edilmiş bir path

admin
675 gün önce

server adresini 0.0.0.0 yapiyorum. wifi ye bagli diger cihazdan 192.168 li ipden bağlanabiliyorum.

munzevi
678 gün önce

@r00t ilk mesajda yaptığım açıklama ile mobilden nasıl erişim sağlayabileceğini ve mobilde ip adresini alanadına yönlendirmen için gerekenin ne olduğunu ama mobilde nasıl yapıldığını bilmediğimi yazdım.

host dosyasınını düzenlemen üçüncü cihazlar için birşeyi ifade etmez, çünkü o yerel makinen için geçerli bir yapılandırma sunar.

tüm sistemlerde, 127.0.0.1 adresi için 80 portu üzerinden localhost varsayılan olarak tanımlıdır. bunu çoğaltabilir veya portlarını çeşitlendirebilirsin, ama o cihaz için geçerli olur. etcde ipv4 adresini eklemen bir şey ifade etmez.

hiç yapılandırma yapmamış olsan bile, nginx çalıştırıldığında kök dizin olarak tanıtılan adrese tarayıcıdan şu şekillerde erişilebilir;

127.0.0.1
127.0.0.1:80
localhost
localhost:80
192.168.1.1xx
192.168.1.1xx:80

eğer aynı ağa bağlı farklı cihazlar varsa nginx aktif olduğu sürece, ipv4 üzerinden yine aynı kök dizine erişim sağlanabilir. mobilde illa domaine yönlendireceğim diyorsan, mobil custom dns diye araştırman gerekiyor. ben mobilde kontrol yaparken (genelde tasarıma yönelik kontrol yapıyorum) sunucuya koşul ekliyorum.

sitem.com || 192.168.1.1xx

bu sayede aynı ağa bağlı diğer cihazlardan kontrol sağlayabilirim. alan adına bu kadar takılma eğer amacın sadece kontrol etmek ise. ayrıca mobilde bazen hatalar çalışmamakta error_reporting(E_ALL) şeklinde ayarlama yap.

r00t
678 gün önce

@munzevi etc/hosts kısmından 127.0.0.1 198.192.1.xxx şeklinde tanımlama yapıktan sonra, mobilde wifi üstünden yerel ip'mi yazarak localhost'a erişebiliyorum. ancak boş bir nginx default sayfası geliyor. benim istediğim durum dediğim gibi nginx & apache kullanarak virtual host'lu bir domainim var; dev.siteadresim.com gbi bir domain ile erişiyorum buna bilgisayardan bahsettiğim gibi. telefondan düz bir şekilde ip adresi yazarsam üstünde çalışmış olduğum siteye gitmiyor link maalesef.

munzevi
678 gün önce

sunucuyu calistiridigin bilgisayardan terminali acip ipconfig yazip enteria bas, dhcp protokolu uzerinden sana atanan ip yerel adresin. telefondan wifiye baglanip, mobil veriyi kapatarak ip adresi uzerinden erisim saglayabilirsin. genelde 198.162.1.1xx seklinde baslar, servis saglayicisina gore degisiyor. mobil domaine yonlendirme yapmak icinde bilgisayardaki gibi bir dns yapilandirmasi olusturman gerekiyor, bu konuda fikrim yok.