v2.5.2
Giriş yap

Localdeki siteye Mobil telefondan ulaşmak

r00t
689 defa görüntülendi

MAC cihazda, nginx ile yapılandırdığım bir sitem var. Ayrıca Etc/Hosts'tan da "dev.siteadresim.com" olarak domain ayarladım, bu linkten erişiyorum siteye. Daha önce xampp, wamp gibi programlarda ayarlamıştım ancak, Mac'te sıfırdan nginx kurduğum için bahsettiğim senaryoya göre nasıl yapacağımı bulamadım.

İstediğim şey şu; nasıl ki bilgisayardan "dev.siteadresim.com" olarak girdiğimde localde sitem açılıyorsa, mobilden de benzer şekilde erişebileyim istiyorum (cihaz iPhone; belki mac ile bir bağlantı avantajı vs. olursa).

r00t
689 gün önce

@munzevi etc/hosts kısmından 127.0.0.1 198.192.1.xxx şeklinde tanımlama yapıktan sonra, mobilde wifi üstünden yerel ip'mi yazarak localhost'a erişebiliyorum. ancak boş bir nginx default sayfası geliyor. benim istediğim durum dediğim gibi nginx & apache kullanarak virtual host'lu bir domainim var; dev.siteadresim.com gbi bir domain ile erişiyorum buna bilgisayardan bahsettiğim gibi. telefondan düz bir şekilde ip adresi yazarsam üstünde çalışmış olduğum siteye gitmiyor link maalesef.