Ben ana menününün solda değilde üst kısımda olduğu temaları daha çok seiyorum. Böyle örnekler var mı bildiğiniz?
Selamlar furkanmeclis,
Aslında bgokcol çok güzel açıklamış ama ingilizce terimlerle karışınca algılamak zor oluyor tabi :)
Bence sen önce form, javascript ve css konularında biraz daha araştırma yapmalısın.
Selamlar,
Javascript ile URL değiştirmekten kastın nedir tam olarak anlamadım? Ama URL'in kullanıcı için çok önemi yoktur. Önemli olduğu nokta SEO işlemlerinde öne çıkar.
Selamlar webdevyusuf,
Aslında bağlantıda bulunan github sayfasında gayet güzel örnekler mevcut, dokümantasyonuda bana gayet güzel göründü. Belki gözünden kaçmıştır diye eklemek istedim.
Kütüphane ilgimi çektiği için hemen basit bir örnekte ben yaptım. Kodları aşağıda belki seninde işine yarar. Takıldığın bir yer olursa bildiğim kadarıyla bende yardımcı olurum.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>PDF Test</title>
<!-- pdfmake files: -->
<script src='https://cdn.jsdelivr.net/npm/pdfmake@latest/build/pdfmake.min.js'></script>
<script src='https://cdn.jsdelivr.net/npm/pdfmake@latest/build/vfs_fonts.min.js'></script>
<!-- html-to-pdfmake file: -->
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/html-to-pdfmake/browser.js"></script>
</head>
<body>
<div id="exampleHTML">
<h3>HTML to PDF Test Metni</h3>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Et reiciendis quaerat asperiores distinctio, voluptatibus atque veritatis repudiandae? Excepturi fugiat libero asperiores porro mollitia deleniti adipisci numquam non, aliquam rem animi! Error itaque pariatur recusandae vitae totam aliquid qui nam quam laudantium perferendis at ad soluta odit, optio reiciendis cum, voluptatum animi temporibus quidem commodi. Laborum vel delectus repudiandae placeat tempore ab, voluptatem, quam quaerat nobis dolore voluptate quasi quae assumenda quas quod perspiciatis iusto, recusandae velit sunt ipsum tempora explicabo quo praesentium iste. Tempore, deleniti neque provident quia, incidunt fugit odit nemo distinctio voluptatem corporis debitis saepe, aspernatur architecto, maiores!
</p>
</div>
<a href="#" onclick="makePDF()">Yukarıdaki metni PDF formatına çevir</a>
<script>
function makePDF() {
var exampleHTML = document.getElementById("exampleHTML").innerHTML;
var val = htmlToPdfmake(exampleHTML);
var dd = {content:val};
//pdfMake.createPdf(dd).download(); // PDF dosyasini kaydetme secenegi sunar.
pdfMake.createPdf(dd).open({}, window) // PDF dosyasini ayni pencerede acar.
}
</script>
</body>
</html>
Merhaba,
Aslında direk kod yazmak yerine işin mantığını anlatmayı tercih ederdim. Ancak verdiğiniz örnek kodun çalışması neredeyse imkansız çünkü php etiketleri bile doğru açılmamış.
Tam olarak ne yapmak isteğinizi anlamadım ama aşağıdaki kod parçası istediğiniz işlemi yapacaktır sanırım. Kodu index.php gibi bir dosyaya kaydedip çalıştırmanız yeterli sonrasında istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
<?php
$adlar = array("dosya1", "dosya2", "dosya3", "dosya4", "dosya5");
$dosya = fopen("ad.txt", "w");
for ( $i = 0; $i < count($adlar); $i++) {
echo "--> <?php $ad = '". $adlar[$i] ."'; ?><br>";
fwrite($dosya, "<?php $ad = '". $adlar[$i] . "'; ?>n");
}
fclose($dosya);
?>
<!doctype html>
<html>
<head>
<title>Test</title>
</head>
<body>
<h2>Test Page</h2>
</body>
</html>
qplot her çözümün kendine göre bazı dezavantajlarıda oluyor tabi ki. Burada önemli olan kendi durumunu iyi anlayıp ona göre uygun çözümü tercih etmen.
Eğer görsel ağırlıklı bir site geliştirecek olsam webp'nin bana sağlayacağı fayda/maliyeti yeniden değerlendirirdim. Saklama alanı bulmak nispeten kolay ama site hızı konusunda diğer seçenekleri tüketmişsem webp benim için değerli olabilir.
Patron sensin :) bu kararıda günün sonunda sen vermelisin.
Merhaba,
Aşağıdaki adımları bir dene belki çözüm olabilir.
- Öncelikle hangi dil için otomatik tamamlama istiyorsun?
- Neden otomatik tamamlama özelliğinin kapandığını düşünüyorsun?
- Kullandığın dil için sunulan bir eklenti varsa onu kurmayı veya kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi?
- Kurduğun başka bir eklenti sorun oluşturuyor olabilir mi?
@ibrahimali,
Eskiden asp ile yaptığımız sitelerin adresleri ".asp", php ile yapılanlan ise ".php" diye adlandırılırdı. Ancak yeni tip seo uyumlu url'ler sonrası bu yaklaşım terk edildi. Şimdilerde çok daha temiz ve anlamlı url adresleri kullanılıyor.
Doğrusu ".html" uzantısını kimler neden ekliyor bilmiyorum büyük ihtimal bir tür SEO stratejisi olarak kullanıyorlardır. Ancak ben çok denk gelmediğimi söylemek isterim.
Son olarak Jekyll ve Hugo gibi static site generator diye tabir edilen programlar var. Bunlara içeriği genelde markdown olarak ekliyorsun. Program tüm dosyaları derleyip sana neticede html, css ve javascript dosyalarından oluşan static bir içerik sunuyor. Belki bu tür sitelerde .html uzantısına rastlayabilirsin.
WebP sunduğu avantajlar sayesinde ilerleyen dönemde tercih edilecek gibi görünüyor. Ancak halen desteklemeyen tarayıcılar yüzünden sıkıntılar yaşanabiliyor.
Bir kaç yerde gördügüm bir teknik olarak resmin hem .webp hemde .png formatını saklayıp gelen tarayıcıya göre ilgili resmi sunmak bir çözüm olabilir.
Selamlar,
Sonu .html ile biten dosyalar genel olarak Hypertext Markup Language dokümanı olarak bilinirler. Bunları not defteri benzeri herhangi bir metin editörü ile oluşturabilirsiniz.
Ancak sizin bahsettiğiniz url'lerde görünenen .html uzantısı sunucu tarafında yapılan bazı ayarlar kullanılarakta oluşturulmuş olabilir.