v2.5.2
Giriş yap

Uzun Zamandır kafamı karıştıran soru

ibrahimali
744 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Selam ilk önce
Benim bilmek isteğim, son zamanlar sitelere girdikde sitedeki urllerin uzantıları .html ile bitiyor.
Bu tip siteler hangi dil kullanılarak yazılıyor?
Önceden teşekkürler :)

Cevap yaz
Cevaplar (7)
zafer
1246 gün önce

@ibrahimali,

Eskiden asp ile yaptığımız sitelerin adresleri ".asp", php ile yapılanlan ise ".php" diye adlandırılırdı. Ancak yeni tip seo uyumlu url'ler sonrası bu yaklaşım terk edildi. Şimdilerde çok daha temiz ve anlamlı url adresleri kullanılıyor.

Doğrusu ".html" uzantısını kimler neden ekliyor bilmiyorum büyük ihtimal bir tür SEO stratejisi olarak kullanıyorlardır. Ancak ben çok denk gelmediğimi söylemek isterim.

Son olarak Jekyll ve Hugo gibi static site generator diye tabir edilen programlar var. Bunlara içeriği genelde markdown olarak ekliyorsun. Program tüm dosyaları derleyip sana neticede html, css ve javascript dosyalarından oluşan static bir içerik sunuyor. Belki bu tür sitelerde .html uzantısına rastlayabilirsin.

ibrahimali
1246 gün önce

@zafer Teşekkür ederim daha iyi anladım şimdi

ibrahimali
1247 gün önce

@jct anladım teşekkür ederim :)

jct
1247 gün önce

@ibrahimali "Yani başka bir dilde yazılmıyor diyorsunuz?"

ben böyle birşey kasdetmedim. Tabiki hangi dil ile yazılmış bilemem ancak programcı yazdığı dili gizlemek, seo ve google index'e yardımcı olmak adına dosya uzantılarını gizler veya .html olarak değiştirir.

ibrahimali
1247 gün önce

@zafer @jct bunlari biliyorum, ama hepsimi böyle yapıyor?
Son zamanlar gördüğüm şey bu, önceler site uzantıları prototurk.com/soru-cevap gibi olurdu şimdi nereye baksam .html bitiyor.
Yani başka bir dilde yazılmıyor diyorsunuz?

jct
1247 gün önce

@zafer'inde belirttiği gibi;

htaccess ile örneğin PHP dosyalarının uzantılarını .html olarak gösterebilirsiniz.

zafer
1247 gün önce

Selamlar,

Sonu .html ile biten dosyalar genel olarak Hypertext Markup Language dokümanı olarak bilinirler. Bunları not defteri benzeri herhangi bir metin editörü ile oluşturabilirsiniz.

Ancak sizin bahsettiğiniz url'lerde görünenen .html uzantısı sunucu tarafında yapılan bazı ayarlar kullanılarakta oluşturulmuş olabilir.