v2.5.2
Giriş yap

php de sıfırdan qr kodu ile giriş yapma

mertadem
963 defa görüntülendi ve 5 kişi tarafından değerlendirildi

selam arkadaşlar ben kendi sitemde qr kodu ile giriş yaptırmak istiyorum fakat nasıl sıfırdan yapılacağnı bilmiyorum şimdiden yartdımcı olanlar tşk

Cevap yaz
Cevaplar (5)
yunusemre
1044 gün önce

Bende böyle birşey yapmak istiyorum.
Cevaplarınızı bekliyorum. :)

kargasa1982
1044 gün önce

Bu tür ekrandan qr kod okutarak giriş yapılan sistemlerde bir uygulama da bulunur mobil cihaz tarafında. Bunun amacı TV gibi yazı yazmanın güç olduğu yada topluluk içinde kullanıcı adı şifre girilmemesi gereken durumlarda ekranda uniq olarak oluşturulan QR kod uygulama tarafından okutulur ve uygulama içinde oturum açık durumda olduğundan oradaki uniq QR Code aktif hale getirilir, 3-5 saniyede bir QR Code durumu sayfa tarafından check edilir, aktif ise sisteme giriş yapılır.
Eğer sisteminizin bir uygulaması yok ise, yukarıda bahsedildiği gibi, QR Code mobil cihaz tarafından okutulduğunda bir login sayfasına yönlenir yine aynı şekilde sayfaya uniq değeri de gönderir. orada login olduğunuzda aynı şekilde durum kontrolü ile sayfada login yaptırabilirsiniz.

Örnek : whatsapp web vs.

yunusemre
1044 gün önce

@abdullahx tamam güzel ama nasıl okutturcaz o qr code u

abdullahx
1044 gün önce

Aklımdaki fikri yazayım size;

Bir tane php sayfası olsun örneğin qrlogin.php
Bu sayfaya get parametreleri ekleyin; username=abdullah&password=123456&remember=1
Sonra bu get parametrelerini bir şifreleme algoritması ile şifreleyin (openssl) (bunu yapmamızın amacı qr resmini api üzerinden alırken & karakterinin sorun çıkarması)
Şifrelediğiniz bu veriyi urlencode() fonksiyonundan geçirin.
Bu şifrelenmiş veriyi qrlogin.php ye bir get paramtetresi olarak verin. (Örneğin qrlogin.php?q={şifreli_veri})

https://goqr.me/api/ Bu site verilen yazıyı qr koda çeviren bi api hizmeti sunuyor. Üstte oluşturduğumuz şifreli veri ile beraber tam adresi bu API ın data parametresine verin.
Yani sonuçta oluşacak şuna benzeyen bir url yi data olarak vermeniz gerekecek: https://site.com/qrlogin.php?q={şifreli_veri}

API dan dönen resmi de Curl veya başka bir yöntemle kaydedin.
Kullanıcı bu qr kodu okuttuğunda qrlogin.php ye gidecek. Siz de q get değerinde gelen veriyi yeniden decode edin (tabii öncesinde urldecode fonksiyonundan geçirmeyi de unutmayın) ve parse_str fonksiyonu ile parçalarına ayırın, username ve password değerleri çıkacaktır.
Artık burada giriş işlemini yaptırıp session a atama yapabilirsiniz. Ardından hemen yönlendirme yapın. Kullanıcı qrlogin.php diye bir sayfaya gittiğinden haberi bile olmaz.

Bu qr kodunu kullanıcı kayıt olduğunda oluşturursunuz.

Çok detaylı anlatamadım ama umarım fikir anlaşılır olmuştur. Kolay gelsin.