v2.5.2
Giriş yap

dinamik log tablosu

zehrabilkin
197 defa görüntülendi

merhabalar gunluk 15 ila 30 bin arası log kaydı tutuyorum log kaydı bigint 255 fakat sistem geriye dönük verileri cok yavas okuyor
benım aylık tablo acıp loglara oraya devam ettirmem gerekiyor
bunu otomatikolarak nasıl yapabilirim
sistem vt ye yeni tablo acıp ismini ocak2023 subat 2023 seklınde yapıcak
ve bunu tamamen otomatık yapıcak benımle bir işi olmayacak yorumlarınızı ve varsa kaynaklarınızı beklıyorum

zafer
445 gün önce

Merhaba,
Günlük 15-30 bin log kaydı gerçekten çok fazla bu kadar neyi logluyorsunuz merak ettim? Eğer profesyonel bir sistemin loglaması ile ugraşıyorsanız veritabanından ziyade Greylog benzeri log sunucusu çözümlerini incelemenizi öneririm.

Eğer tablolarla çalışacaksanız ki ben tavsiye etmem bu kadar log çok fazla veri oluşturacaktır. Sorguları hızlandırmak için tablo indexlerinizi gözden geçirmenizi öneririm.

Eğer bir log server kullanmak yerine tablolarla çalışmanız gerekiyorsa loglar için mongodb tarzı bir no-sql veritabanı tercih edebilirsiniz. Okuma ve yazma hızları ilişkisel veritabanına göre çok daha iyi olacaktır.

Kısaca mevcut durumunuzu tam olarak bilemediğim için bazı öneriler sundum. Son olarak sizin sorunuza gelirsek, log tabloları yapısının aynı olacağını düşünerek küçük bir create table scripti hazırlayıp bir kenarda tutar ve loglamadan önce eğer yeni ay başladıysa bu scripti çalıştırıp yeni aya ait log tablosunu oluştururdum. Bu tablo adını bir config dosyasına yazar ve loglama yaparken tablo adını bu config dosyasından çeker devam ederdim.