v2.5.2
Giriş yap

PHP KULLANILIR MI ?

frexx
359 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar. Bir yazılımcı arkadaşım php kullanma dedi. Sunucu ve veri işlemlerinde çok yoğunluk yaşarsın ve iş bulamazsın ileri zamanlarda dedi. Psikolojim bozuldu ümidim yıkıldı. Javascript'e başlıyorum ben. Php ile iş bitmiş diyor.

tayfunerbilen
556 gün önce

PHP değilde PHP'yi kullanan cahillerin sonucunda ortaya çıkan bir gerçek bu. Evet, PHP her konuda hiçbir zaman yeterli olmayacak ancak kendi alanında yeterince yeterli ve kullanılabilir bir dil.
Bir dilden beklentinizin ne olduğu da önemli, yıllar önce bir arkadaş php ile roketlere programlama yapmak isteyip yapamayıp go'ya geçtiği bir hikaye vardı (yarım yamalak hatırladım ama çok önemli değil) o hikayede go ile isteklerini karşıladı, bu php'yi kötü ya da yetersiz yapmadı.
PHP'yi kullananlar PHP'nin limitlerini bilmeden onu bunu yapamıyor, yavaş kalıyor diyerek dili kötülese de dil yıllardır zaten yapması gerekeni yapıyor, yavaşlıkların çoğuda veritabanı kaynaklı, daha veritabanı mimarisi bile kurmayı bilmeyenler 50k hit alınca site kasıyor der tabi, cahillerin lafıyla hareket etsekdik orta çağa geri dönerdik :)