v2.5.2
Giriş yap

PHP KULLANILIR MI ?

frexx
359 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar. Bir yazılımcı arkadaşım php kullanma dedi. Sunucu ve veri işlemlerinde çok yoğunluk yaşarsın ve iş bulamazsın ileri zamanlarda dedi. Psikolojim bozuldu ümidim yıkıldı. Javascript'e başlıyorum ben. Php ile iş bitmiş diyor.

redline
556 gün önce

@ebykdrms arkadaşımız çok güzel şekilde olayı özetlemiş. Benimde eklemek istediğim birkaç şey var.

Saf PHP günümüzde zorlayıcı tarafları oluyor, Laravel gibi kütüphanelerle devam etmek çok daha mantıklı ve doğru bir karar.

Javascript dediğinizden React, VUE, NodeJS anlıyorum. Bunlar günümüzde kullanımı yaygınlaşan ve gelecekte pastanın büyük dilimini alacak kısım. (Şahsi görüşüm)

Ancak buradaki karar, sizin ne geliştirecek olmanız. Büyük projelerde yer alayım, trendyolda işe başlayım vb. diyorsanız geleceği işaret eden dilde devam etmek mantıklısı.

Ama firmalar için WEB projeleri geliştiriyorsanız örneğin, PHP çok daha mantıklı bir karar. İş bulma konusunda da ajanslar hala bu teknolojide devam ettiği için daha olası iş durumu.

Bana göre PHP bitmedi, bitmeyecek de. Sadece gelişen teknolojilerle farklı platform ve sistemlerde farklı seçenekler çıkıyor ve çıkacak. Bu durumda kendinizi hangi alanda yer edinmekle ilgili olarak sorgulayın.