v2.5.2
Giriş yap

PHP KULLANILIR MI ?

frexx
359 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar. Bir yazılımcı arkadaşım php kullanma dedi. Sunucu ve veri işlemlerinde çok yoğunluk yaşarsın ve iş bulamazsın ileri zamanlarda dedi. Psikolojim bozuldu ümidim yıkıldı. Javascript'e başlıyorum ben. Php ile iş bitmiş diyor.

ebykdrms
557 gün önce

Merhaba arkadaşlar.
Merhaba

Bir yazılımcı arkadaşım php kullanma dedi.
Arkadaşınızın görüşüdür.

Sunucu ve veri işlemlerinde çok yoğunluk yaşarsın
Çoğunlukla Javascript, PHP'den daha performanslı çalışır. Ancak olaya sadece performans açısından bakmamak gerek diye düşünüyorum.

ve iş bulamazsın ileri zamanlarda dedi.
Bu yanlış. İleri zamanları öngöremeyiz tabi ama PHP halen dünyada en çok kullanılan, en çok sunucuda kullanımda olan dil.
PHP ile Javascript'e göre çok daha hızlı proje geliştirirsiniz. Projenizi sonradan düzenlemeniz de çok daha hızlı olur.
Bu haliyle özellikle freelance işler için PHP en iyisidir. Türkiyede paylaşımlı sunucu hizmeti veren firmalar büyük oranda halen NodeJS'e geçememiştir. Paylaşımlı sunucu tercih etmezseniz de sunucu maliyetiniz artacak ve sunucu yönetimiyle de ilgilenmek zorunda kalacaksınız.
Diyelim ki NodeJS kurulu bir sunucuya sahipsiniz ve bir projeniz var. 2 yıl önce hazırladığınız bir web sitesinin sahibi sizden ufak bir düzeltme istedi. PHP yorumlanan bir dil olduğu için PHP ile bu düzenlemeyi 3-5 dk içinde yapabilirsiniz. Yani ilgili dosyayı açar, düzeltmenizi yapar, kaydedersiniz ve biter. Ama NodeJS projesi derlenmiş bir proje olduğu için önce projenin kaynak koduna erişir, kodu düzenler, kaydeder, projeyi yeniden derler, sonra sunucuyu yeniden ayağa kaldırırsınız.
PHP ile iş bulamazsınız yaklaşımını hatalı görüyorum. PHP uygun maliyetli, oldukça iyi performans veren, becerikli bir dil. PHP bilen insan sayısı da çok. Haliyle işverenler için gayet hoş bir dil. Ama ben de Javascript'i daha keyifli bulurum.

Psikolojim bozuldu ümidim yıkıldı.
Eğer bu söylemler sizi çok fazla demoralize ediyorsa bence de javascript'e başlayın. Çünkü "PHP öldü"cüler yıllardır bitmedi. Bitmeyecek gibi de görünüyor...
Şu an bulunduğunuz site PHP ile yazılmış mesela. "Klasik ASP öldü" diyene hak veririm. Dilin gelişimi durdu. Ama PHP halen geliştirilmeye devam eden bir dil.

Javascript'e başlıyorum ben.
Hayırlı olsun.

Php ile iş bitmiş diyor.
Evet, PHP ile iş biter. PHP iş bitirici bir dildir. PHP ile iş bitirmek oldukça hızlı ve keyiflidir.