v2.5.2
Giriş yap

Uzak Mysql'e Alternatif

mcfearcombat
627 defa görüntülendi

Merhaba,

Aynı reseller hesabında bulunan iki sitem mevcut. Bu siteleri A ve B olarak nitelendirecek olursak A sitesinde bir ön muhasebe yazılımım çalışmakta ve B sitesinde de e-ticaret sitesi çalışmakta.

Yapmak istediğim ürünlerin adet ve fiyat bilgilerini B sitesindeki veritabanına A sitesinden uzak mysql ile bağlanıp düzenli güncellemekti. Ancak hosting hizmet sağlayıcı firma güvenlik sebebi ile uzak mysql'i kapattığı ve açmadığı için bu yöntem suya düştü. Çok uzun dönem ödeme yaptığım ve cpanel vs. gibi sebeplerden dolayı sanal sunucu vb. hizmetlerede geçmek istemiyorum.

Aklıma gelen ilk çözüm yöntemi A sitesinden verileri bir XML ile çıkıp düzenli olarak B sitesi üzerinden okuyup veritabanına kayıt yapmak.

Sizlere danışmak istediğim benim aklıma gelen yöntemden farklı çözüm önerileriniz ve basit/sağlıklı yöntem tavsiyelerinizdir. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

kargasa1982
605 gün önce

B sitesinin olduğu yere rest api kurman ve A sitesinden tetiklenen eylemler ile API isteği gönderip, dönen JSON data ile A sitesindeki DB üzerinde güncelleme yapman. Tabiki bunu anlık olaylarla yapabileceğin gibi bir cron oluşturup günün x zamanında da çalıştırabilirsin.