v2.5.2
Giriş yap

Freelance çalışmak istiyorum

sutdilimi
342 defa görüntülendi

Freelance çalışmak istiyorum ama hazır mıyım, hazır olduğumu nerden anlarım bilmiyorum. Aklıma biri için bir site yapıp ona hazır olup olmadığımı sormak geldi ama şimdilik böyle biri ile karşılaşmadım. Nasıl anlarım hazır olup olmadığımı? HTML, CSS ve JS haricinde hangi diller gerekli?

munzevi
672 gün önce

@ebykdrms Bunlarla uğraşamam ben derseniz tavsiyem bu işlere küsmek yerine bunlarla uğraşacak biriyle ortaklık kurmanız olur bu söze kesinlikle katılıyorum, yarı yarıya bile anlaşılabilir duruma göre. daha önce denedim, bir şekilde herkesin kendi kafasında farklı bir hesabı var. yakın çevrenden işe ilgi duyan biri varsa, yetiştirebilirsin ayrıca. ikisi içinde uğraştım, şanssızlık pasif özellikte aktif bir skill olsa, dünyadaki herkesten önce perfect seviyesine ulaşmış olurdum. :)

bence bu yolda kal. bildiğin diller front-end developer olmak için yeterli. back-end de iyi veya kötü herkes iş bitirebiliyor, front-end öyle değil ama hem estetiklik var hemde programlanmış niteliklere sahip döküman elemanları. başla ve gör kendini. zamanla edinebilirsen iki çalışma arkadaşı edin, biri back-end bilsin diğeri ise sizin işlerinizi kordine edip yeni müşteriler bulmanızı sağlasın. böyle iki arkadaşım olsa, sanırım ayda en kötü (en az işle) birkaç bin dolar kazanırdık. tabi burada değinmek istediğim nokta para kazanmak değil, insan kazanmak. ekip ile motivasyon daha iyi oluyor, aksi taktirde voltran için 5 robot gerekmezdi : )