bu gibi durumlarda https://fonts.google.com adresindeki popüler fontlara gözatılabilir.
belli boyutta bir dosyası upload ve download yaparken hızını dosyanın boyutuna ve yüklenme süresine göre ortalama olarak ölçüyorlar. Bu sayede saniye'deki yüklenme hızını bulduklarında ortalama olarak up ve down hızlarını da buna göre belirtebiliyorlar ancak hiçbirisi kesin sonuç vermez.
front-end tarafını ilgilendiren konularda php yerine css'i kullanabilirsin. neden @media
sorgularını kullanarak bunu yapmıyorsun?
iframe.youtube-video {
width: 700px;
height: 300px;
}
@media(max-width: 700px){
iframe.youtube-video {
width: 100%;
height: 280px;
}
}
gibi..
bu değerlerle javascript tarafında cookie oluşturabilirsin. php tarafında da şöyle bir işlem yapabilirsin;
$width = $_COOKIE['width'];
ama tabi nerede nasıl kullanacağına bağlı, ajaxlada her seferinde gönderebilirsin ama çok gereksiz bir request isteği birikir ve şişmeye başlar.
Şu an ki güncel olanların çoğu tek bir yerden alıyor. Dizi ve film streami sağlayan kişiler var r10'da bolca bulabilirsin bu tipleri, player satıyorlar kısaca. O yüzden içerik eklemeye gerek kalmadan kolay yoldan dizi film sitesi oluşturuyorlar.
Benim yaptığım zamanlarda torrentten indirirdik, tabi bunu kendi sunucunda değil 1gbit'lik uzak sunucularda yapınca 10gb'lık filmi indirmek 5sn falan sürüyor, 1 aylık bir çalışma ile neredeyse 500-600 diziyi arşivine katıp siteyi açabiliyorsun.
Bunun için vakit, nakit, sabır, bilgi gerekiyor. Ama eskiden stream edeceğimiz yerler vardı, picasa vardı örneğin stream linklerini json verirdi sana hiç uğraşmazdın, sonra drive vardı limit gelmeden önce yandex vardı, facebook vardı. Artık herkes özel olarak stream etmek zorunda kalıyor, ama işte en başta söylediğim player satanlardan player alıyorlar, öyle yapacağına hiç yapma daha iyi :)
En kötü ihtimalle bot yazıyorlar o kadar zor değil belli bir mantıkta ekleniyor dizi ve filmler siteye zaten, birine bot yazınca hepsinde geçerli oluyor bu. Ama o da bir yere kadar, kaynak değişince botun patlama ihtimali de çok yüksek uğraşılmaz yani.
uzun yıllardır projelerimde kullandığım açık ara en iyi ücretsiz, dökümanı sağlam, özellikleri gelişmiş slider "swiper" derim :)
https://swiperjs.com/demos/
İki türlü yapabilirsin, ya önce veriyi çekeceksin php tarafında json'ı diziye çevirip ona göre güncelleyip tekrar json_encode() yaparak kayıt edeceksin ya da mysql json fonksiyonlarına bakacaksın.
Onun için şöyle bir video çekmiştim, tam olarak istediğin şey aslında: https://www.youtube.com/watch?v=TP5cjw8JYic
3000 portundan değilde başka bir porttan dinlersen sorun kalmaz. 3000 portu kullanılıyormuş zaten, bazen sen sonlandırsanda arkaplanda açık kalabiliyor.
killall node
diyerek hepsini öldürmeyi deneyebilirsin.
bu tarz bir proje için framework kullanmasan bile olur. ancak ben standartları yakalayayım yarın öbürgün geliştirmeyi birkaç kişi yaparız ekibi büyütürüm ya da öğrendim frameworke göre işe girerim diyorsan şu an revançta olan Laravel. Tecrübelerimden de söyleyebilirim ki geliştirme yapmak için mükemmel bir ortam, biraz daha basit sade bir framework istersen Codeigniter'ın yeni versiyonu hiç fena değil. Laravel symfony componentleri üzerine yazılmış olsada popülerlik olarak şu an symfony'i geçmiş durumda bunuda belirteyim. Zend'e hiç girme değmez, diğerleri de çok popüler frameworkler değiller.
şunu denedin mi? https://gist.github.com/pklauzinski/b6f836f99cfa11100488
$.expr[':'].icontains = $.expr.createPseudo(function(text) {
return function(e) {
return $(e).text().toUpperCase().indexOf(text.toUpperCase()) >= 0;
};
});
kısaca :contains
yerine :icontains
kullanıyorsun kullanım aynı.