users[say] = row.id + " numaralı " + row.kadi + " adlı kullanıcı veritanında var";
yerine şöyle bir şey yapabilirsin
const sqlite3 = require("sqlite3").verbose();
var uyeler = new sqlite3.Database("db/uyeler.sqlite");
const users = [];
uyeler.each("SELECT * FROM user",function (err,row) {
users.push(row);
});
console.log(users);
teşekkürler berkay, gerekli düzenlemeleri yapıyorum yakında bir moderatör sistemi getireceğim ve güvenilir prototürk üyelerinin bazılarına moderatör yetkisi vereceğim en azından ben yokken bu gibi sorulara müdehale edebiliriz birlikte hızlıca.
arkadaşlar ne yazık ki böyle insanlar hep olacak, bir moderasyon sistemi hazırlıyorum güvenilir prototürk üyelerinin bazılarını moderatör yaparak bu gibi konulara daha hızlı müdehale etmeye çalışacağız, ben her zaman online olamıyorum en azından içimizden birileri hızlıca görüp bir çözüm üretebilir, kusura bakmayın bu eşek herifler adına ben özür diliyorum :)
eğer development ortamın devam ediyorsa ve ortaya bir ürün çıktıysa yani proje yayındaysa geliştirmeye devam etmek için webpack
grunt
ya da gulp
gibi araçları kullanarak bu tarz işlemleri otomatize edebilirsin. Böylece bunları düşünmene gerek kalmaz, sıkıştırmak önemli ancak bütün kodları tek bir dosyaya sıkıştırmak değil muhabbet. Bazı işlemlerin sadece birkaç sayfaya özelse bunu genele koymanın hiçbir anlamı yok, sadece ilgili sayfada ayrı dosya olarak çağırmak çok daha mantıklı olacaktır.
bence en basit yol arkaplan rengini border'a vermek böylece görsel ile arasında bir çizgi çekilmiş gibi görünür. İlla iç tarafa farklı bir renk istersende o zaman box-shadow
özelliğini ya da drop-shadow
değerini kullanabilirsin.
or
kullanarak iki farklı koşulda çekmeyi deneyebilirsin. Örneğin;
$query = 'izmir limanı';
$query = $db->prepare('select * from tablo where liste like "%:query1%" or liste like "%:query2%"');
$query->execute([
'query1' => $query,
'query2' => str_replace(' ', '-', $query)
]);
ben şu şekilde deneyince bir hata almıyorum, ayrıca bir deneyip test etme şansın oldu mu?
<div id="list"></div>
<script>
const data = [
{id: 1},
{id: 2},
{id: 3},
{id: 4},
{id: 5}
]
let listDiv = document.getElementById('list'),
texts = ''
for (let item of data) {
texts += `<div onclick="adressec(${item.id})">${item.id} idli div</div>`
}
listDiv.innerHTML = texts;
function adressec(i) {
console.log('tıklanan değer =' + i);
}
</script>
senin istediğin mantık dışı bir şey. request atıyorsan response alırsın, bunun olayı bu zaten. yani hiçbir mantığı yok şu istediğin şeyin, hangi amaçla istediğini bile anlamadım, karşı taraftan response istemiyorsan request niye atıyorsun? ne request attığını görmek için formdan aldığın değerleri konsola bas geç o zaman, bazen gerçekten sorularınızı anlamak zor geliyor bana.
tarayıcılarda "developer tools" diye bir şey var. örneğin bir formu test edeceğinizde geliştirici aracını açın ve orada network sekmesini açıp bir kere işlem yapın. eğer javascript ile işlem yapıyorsanız zaten orada request'i göreceksiniz, tekrar kontrol etmek için ona sağ tıklayıp replay xhr
diyerek aynı bilgilerle aynı adrese tekrar işlem yaptırabilirsiniz.
bu gayet normal bir durum. sonuçta siz index.php
yi bu sefer POST
metoduyla çağırıyorsunuz. Dolayısı ile bir yönlendirme olmadığı müddetçe bu sayfa post olarak görüntülenecek ve yenilenince yeniden post işlemi yapmaya çalışacak.
neyi sorun ediyorsunuz tam olarak?