v2.5.2
Giriş yap

Formu POST Etmeden Header'leri Görmek

obey00
447 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Çalıştığım formu submit ettiğim zaman öğe denetledeki Network kısmından post ettiğim dosyaya bakıp header & response bilgilerini görebiliyorum. Ancak test aşamasında devamlı post işlemi çalışsın istemiyorum; yani formu submit ettiğimde veya (jquery ile ajax'ı tetiklettiğim zaman) responseye ihtiyaç duymadan işi sadece request headerlerinde bırakmak istediğim zaman nasıl yapabilirim?

Cevap yaz
Cevaplar (5)
qplot
1052 gün önce

sanırım birisi gözünü korkutmuş arkadaşın daha önceki sorularıda bu yönde

https://prototurk.com/soru/2322-form-daki-fiyat-alanina-disaridan-mudaheleyi-onleme-hk

zamanla nasılsa öğrenecek backend ile güvenliğin ilişkisini

tayfunerbilen
1052 gün önce

senin istediğin mantık dışı bir şey. request atıyorsan response alırsın, bunun olayı bu zaten. yani hiçbir mantığı yok şu istediğin şeyin, hangi amaçla istediğini bile anlamadım, karşı taraftan response istemiyorsan request niye atıyorsun? ne request attığını görmek için formdan aldığın değerleri konsola bas geç o zaman, bazen gerçekten sorularınızı anlamak zor geliyor bana.

qplot
1052 gün önce

sen bu olaya çok takılıyorsun. ayrıca orada gormese ne olacak zaten form elemanında neler gitti belli

obey00
1052 gün önce

Cevabın için teşekkürler abi; aslında söylemek istediğim şey şuydu: Örneğin formun submit butonuna tıkladığımı varsayalım, ben orada sadece bahsettiğin "Network" penceresinde "Header" başlığını görmek istiyorum, yani karşı sunucuya/adrese gitsin, response gelsin istemiyorum. Mesela orada "Request Headers" var, hangi başlıkları ve karşılığında hangi değerleri yollamışım vs. Kısacası kendim o an posta bastığım zaman hangi değerler gidecek, hangi formatta gidecek vs. bunların görmek ve response almadan stoplamak istiyorum işlemi. Karşı sunucuya o an bilgiler gitmesin, ben hangi requestleri yollamışım onu göreyim yeter demek istedim.

tayfunerbilen
1053 gün önce

tarayıcılarda "developer tools" diye bir şey var. örneğin bir formu test edeceğinizde geliştirici aracını açın ve orada network sekmesini açıp bir kere işlem yapın. eğer javascript ile işlem yapıyorsanız zaten orada request'i göreceksiniz, tekrar kontrol etmek için ona sağ tıklayıp replay xhr diyerek aynı bilgilerle aynı adrese tekrar işlem yaptırabilirsiniz.