şöyle kullanabilirsin
<template>
...
</template>
<script setup>
import { getCurrentInstance } from "vue"
const instance = getCurrentInstance();
// gerektiği yerde
instance.proxy.$forceUpdate();
</script>
kalem = baglanti.cursor()
yerine
kalem = baglanti.cursor(dictionary=True)
şeklinde kullanırsanız kitaplar[0]
yerine kitaplar['kitap_id']
şeklinde kullanabilirsiniz.
mevcut bağlantını kapatmadan 2. bağlantıyı yapmayı denedin mi, CURLOPT_COOKIEFILE ile önceki bağlantındaki cookileri gönderirsen normalde sorun olmaması gerekir ekstra bir güvenliği yoksa
şunları ekle
const $ = document.querySelector.bind(document);
const $$ = document.querySelectorAll.bind(document);
artık document.querySelector('.deyisken')
yerine $('.deyisken')
şeklinde kullanabilirsin.
birden fazla elemanı seçmek içinde $$('.links')
şeklinde kullanıp döngüye sokabilirsin.
Örnek;
<h3>prototurk.com</h3>
<script>
const $ = document.querySelector.bind(document);
$('h3').style.backgroundColor = 'red'
</script>
blur ortalama her bilgisayarda kastığı için ben çok çözümü olacağını sanmıyorum, belki geçiş işlemi bittikten sonra blur uygulama yoluna gidebilirsin
sıfırdan bir proje üretirken her şey birbirine bağlı gidiyor aslında,
yazılım için php kullanıyorsun ama veritabanı için mysql'i bilmen gerekiyor, tema tarafı için html, css dinamizmi php ile birleştirmek için javascript.
dolayısı ile bunlardan birinde bile bilgin yetersiz kalınca proje beklemeye geçiyor.
bunun önüne nasıl geçebilirsin? php tarafında sadece API yazarsın, front-end tarafında phpyi hiç karıştırmayıp bir javascript frameworkü ile ön tarafını kullanır ve bu servislere bağlanırsın.
böylece belki sen sadece API'leri yazarken başka bir arkadaşında ön tarafı senden bağımsız olarak kodlayabilir, böyle code splitler yapmak faydalı olabilir ilerleyiş açısından.
ama işin temelini anlamak çok önemli, ben php'ye ilk başladığımda bir konuya ait yorumları onun altında listelemek benim için büyü gibi bir şeydi. Ve bunu aylarca aradım nasıl yaparım diye, şaka yapmıyorum yani gerçek bu :D bir gün bir makaleye denk gelip bunun mantığını kafamda oturtunca herşey çorap söküğü gibi çözülmeye başladı.
en önemliside her gün pratik yaptım, hala yapıyorum, işim olmadığında bile keyfi olarak bunu nasıl yapardım vs. diye denemeler yapıyorum.
yapacağım şeyi daha önce denemediysem önce çok karmaşık saçma sapan bir kod düzeniyle denemeler yapıyorum, onu bir kere çalışır hale getirdiğimde kodu yeniden düzenleyip standarlara uygun şekilde yazıyorum ama onu çalıştırana kadar dağınık gidiyorum, tasarlarken önce sketch çizmek gibi düşünebilirsin.
yani kendine yüklenme aylardır bir şey öğrenemedim diye, bir kilit noktası var bir eşik var o eşiği geçtiğinde kafanda bazı şeyler netleşecek ve üstüne katmaya başlayacaksın, öğrenme eğrisinin düz olduğu bir evreden geçiyorsun burayı atlatırsan öğrenme hızın tekrar artacaktır her zaman böyle olmuştur, pes etme :)
tailwind'i çalıştırıp dosyalarda purge işlemi uygulayıp sana uygun olan css'i çıkarttıktan sonra onu kullanman gerekiyor, ya da cdn'i alıp kullanabilirsin ancak çok yüksek boyut çıkar o zamanda gereksiz olur.
kurulum için şu videoya bakabilirsin: https://www.youtube.com/watch?v=vbFODpJt8mQ
purge kısmına purge: ['./public/**/*.blade.php']
şeklinde ayarlama yapabilirsin, tailwind config dosyanda en üst dizinde olsun.
bence önce şunu anlayarak başla, sadece diploma için okul okuyacaksan zaten okuma. okulu diploma için değil, sana katacağı mühendislik bilgileri için, farklı kültürler ve sosyallik için, kendini geliştirmek için oku.
evet bir çok okulda eğitim yetersiz, doğrudur. ama bu senin kendini geliştirmene engel değil, sen gerekeni yap okulda sana farkettiğinden çok daha fazlasını katacaktır.
diploma her şey değil, bunu diplomasız birisi olarak söylüyorum, ama mühendislik kafasını almak, üniversitede o ortamda bu düşüncelerimle yer almakta isterdim, belki başka başarılarım oldu ama bu da içimde kalmıştır :)
eğer fırsatın varsa, sana bir şeyler katabileceğine inanıyorsan, ve bu işte başarılı olmayı hedefliyorsan bence eğitim yolunu tercih etmeli ama çoğu üniversite öğrencisinin yaptığı gibi okuyorum ben ya deyip geri kalan her şeyi boşlarsan zaten eğitimli işsizden bir farkın olmayacak, bunun farkında olarak adımlarını atarsan başarmamak için hiç bir sebebin yok bence :)
mantık şöyle olabilir, online diye bir tablon olduğunu varsayalım.
diyelim ki bir konunun içerisine girdim, o tabloya benim üye id'mi ve o anki tarihi kaydedeceksin.
eğer ben başka bir yere girersem tablodaki bana ait verileri silip o anki sayfamı ekleyeceksin.
şimdi diyeceksin ki adam çıktı gitti, tabloda kaldı. kalmayacak, online olup olmadığını şöyle belirleyeceksin.
diyelim ki birisi online tablosuna kaydedilmiş, eğer kayıt zamanı 5 dakikadan az ise onu online sayarsın, değilse artık o sayfada değildir başka bir işlem yapmadığı için.
ayrıca mysql'de bir event scheduler ya da php tarafında bir cronjob yazıp günlük olarak 5dk'dan uzun olan kayıtları sildirirsen bu sistemi uzun süre kullanabilirsin.
evet ne yazık ki bootstrap bu konularda yeterince iyi değil, eğer bootsrap'a yeni başladıysan bence hiç bulaşma tailwind'i öğren derim.
böylece her breakpoint için kolayca kodlamanı yapabilirsin bir şans ver derim :) istediğin şeyin tailwind karşılığı bu kadar basit aslında.
<main class="w-full md:w-9/12 mx-auto">
..
</main>
yaptığı şey 768px altında width full olacak, md
karşılığı >= 768px yani 768px'den büyük olduğunda ise width'i 75%'ye w-9/12
ile ayarladık. 12'lik grid sistemden yola çıkarak düşünebilirsin bunu.