v2.5.2
Giriş yap

Sizce ne yapmalıyım?

damnman
548 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

12.sınıf anadolu lisesi öğrencisiyim. Küçüklükten beri yazılıma, proglamlama dillerine ilgim var fakat son 1 yıldır bir şeyler yapabilmeye başladım. Hedefim üniversitede yazılım mühendisliği okumaktı fakat benim sayısal derslerim çok kötü olduğu için sınıfta kalmamak için 11. sınıfta eşit ağırlık seçtim. Üniversitede ise yazılım mühendisliği bölümüne girmek için lisede sayısal okuyup o bölümden sınava girmemiz gerekiyor. Keyfine bir eşit ağırlık bölümü okuyup evde kendimi yazılımda geliştireyim desem bir firmaya yazılımcı olarak girmek için o bölümden diploma gerekiyor. Çevremdeki çoğu insan işinde ne kadar iyi olsan bile diplomasız hiçbir yerde çalışamazsın diyor. Tr genci olmak çok zor fikirlerinizi bekliyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Cevap yaz
Cevaplar (5)
okumusmr
914 gün önce

Merhaba damnman,
Müdendislik okuyup bu mesleği yapman daha iyi olacaktır ancak eğer bunu yapmak için imkanın yoksa bu bir sorun değil.
Ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum. Mezun olduktan 2 ay sonra bir web yazılım firmasında iş buldum ve halen çalışmaktayım.
Kendini geliştirir ve okurken istediğin kısım ile ilgili işler yaparsan (Ben bir çok site geliştirmiştim ) mezun olduğunda iş bulman zor olmayacaktır.
Ayrıca yönetim bilişim sistemleri gibi ara bölümleri de düşünebilirsin.

tayfunerbilen
914 gün önce

bence önce şunu anlayarak başla, sadece diploma için okul okuyacaksan zaten okuma. okulu diploma için değil, sana katacağı mühendislik bilgileri için, farklı kültürler ve sosyallik için, kendini geliştirmek için oku.
evet bir çok okulda eğitim yetersiz, doğrudur. ama bu senin kendini geliştirmene engel değil, sen gerekeni yap okulda sana farkettiğinden çok daha fazlasını katacaktır.
diploma her şey değil, bunu diplomasız birisi olarak söylüyorum, ama mühendislik kafasını almak, üniversitede o ortamda bu düşüncelerimle yer almakta isterdim, belki başka başarılarım oldu ama bu da içimde kalmıştır :)
eğer fırsatın varsa, sana bir şeyler katabileceğine inanıyorsan, ve bu işte başarılı olmayı hedefliyorsan bence eğitim yolunu tercih etmeli ama çoğu üniversite öğrencisinin yaptığı gibi okuyorum ben ya deyip geri kalan her şeyi boşlarsan zaten eğitimli işsizden bir farkın olmayacak, bunun farkında olarak adımlarını atarsan başarmamak için hiç bir sebebin yok bence :)

mustafasever
915 gün önce

TYT ayrim olmadığı için eşit yada sayisal fark etmez. En iyi siralamayi yapmaya çalişiyorsun iyi bir siralama yapip 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup dgs ile mühendisliğe geçebilirsin.

admin
915 gün önce

İşinin ehli olursan firmalar senin peşinde koşar.

Diploma şartı sadece devlet kurumlarinda olur.

Özel firmalarda iş bulabilirsin.

Zamanında (5 sene öncesi) arkadaşım 2 net fizikle elektrik elektronik muh kazandi. 2 yıl zaten sayısal dersler görmussun. Sayisal alanda da sinava gir şansını dene.

Diploma bu meslekte sadece kağıt parçası.

İşe girerken daha cok bunlara dikkat ediliyor:

Saha tecrübesi, deneyim, geliştirilen proje sayisi, kod deseni, github profili, aranılan teknolojiye yatkınlık.

Eşit ağırlıkta güzel bir bölüm varsa onu oku. Yazılımı da hobi olarak yaparsın. Keyfine üni okumayı düşünme zaman çok değerli.

ersiin
915 gün önce

Merhaba,
Evet diplomanın olması çok büyük bir avantaj aslında. Sana tavsiyem bu alandaki hedeflediğin üniversitelerin taban puanlarını araştırman. Sonrasında bu taban puan için ne kadar matematik neti gerektiğini ve diğer derslerden gereken net sayılarını öğrenmeni tavsiye ederim. Bu konuda rehberlik servisi yardımcı olabilir sanırım. Sonrasında kendine çalışma planı oluşturup hedefin için çalışmanı öneririm. Eğitimini almak, diplomasına sahip olmak çok değerlidir. Bir ders planı yapıp günlük ders planını uygularsın, geri kalan zamanından bolca yazılımla ilgilenebilirsin. Emin ol yaparsın. İnşallah her şey gönlünce olur.