HTML içinde input tipleri arasında color tipi bulunuyor bu sayade bir color picker yapabilirsin.
<input type="color" id="colorPicker" name="picker" value="#f6b73c">
ayrıca daha fazla bilgi ve özelleştirmeler için bu link yardımcı olacaktır umarım.
Probleme çözüm bulma yönetim gerçekten güzel arkadaşlarında bahsettiği gibi bunu büyük bir ihtimalle python ve opencv kullanarak halledebilirsin ama tabi bunun için yazdığın kodu bir akıllı telefonda nasıl çalıştıracağınıda bilmen gerekiyor ki bence öncesinde görüntü işleme ve belki makine öğrenimi ile ilgili sağlam bir altyapı sahibi olmalısın.
Bu tabi ki bir seçenek ve bu yolu seçebilirsin ama önemli olan problemi çözmeye gelince benim önerim çok hakim olmamakla birlikte bildiğim kadarıyal içki şişelerinin hacimleri belirli standartlarda yani dolayısıyla elinde belirli kategorilerde şişeler var ve zaten şişenin dolu halinin hacmi belli dolayısıyla elindeki sana referans olacak boş şişeleri belirlediğin seviyelerde bant veya bir kalem ile ,şaretle ve bir başka dolu hali aynı hacme sahip şişenin doluluk oranını bu referansa göre kolayca kıyaslayabilirsin. ya da daha kolayı bir dereceli kap kullanabilirsin hacimleri dolayısıyla doluluğu karşılaştırmak için.
not: bahsettiğim gibi bu iş görüntü işleme ve makine öğrenemi ile belki yapılabilir ama başta kolay görünen şey bir süredir makine öğrenimi ve görüntü işlemeyle uğraşan biri olarak bana göre oldukça karmaşık bir çözüm bulma şekli gibi görünüyor.
Tam olarak arka taraf nasıl çalışıyor bilmiyorum lakin yüksek ihtimalle burda bir ajax ve ya fetch isteği JavaScript ile yapılmıyor yani verilen server tarafında HTML e yazılıyor ve sonuç olarak kullanıcıya sadece HTML dönüyor.
Chrome da network tabını açtıktan sonra sayfayı yenilersen networke bir takım bağlatılar döneCektir orda en başta bulunduğun url bir istek atıldığını ve içi dolu bir HTML döndüğünü görebilirsin
Yukarıda verilen JQuery kodunun pure JavaScript hali şu şekilde olacak umarım sorunun cevabı olmuştur.
document.body.addEventListener('click', function(e) {
if (e.target && e.target.className == 'clickEvent') {
alert()
}
});
Bu çok normal birşey o an için websitesi'nin istek attığı linkleri network alanında her bireysel kullanıcı görebilir bu bilgiyi kullanıcıdan neden saklama gereği duyduğunu anlamadım, daha detaylı anlatabilirsen belki farklı bir şekilde çözülebilir.
Ayrıca zaten dönen response kullanıcıya bir şekilde gösteriliyor yani sonuçta veri javasripte dönmüş kullanıcı her şekilde bu bilgiye erişebilir.
çok fazla detay bilgiye sahip olmadığım için detaylı bir cevap veremediğim için kusura bakma lakin google maps in orjinal dökümantasyonunda merak ettiğin her şeyi bulabilirsin
bu link ile dökümantasyona ulaşabilirsin
Dediğini tam olarak anlamadım ama sanırım dinamik olarak değişken ismi tanımlamak istiyorsun
window['degisken-ismi']=değişken-degeri;
bu yapıyı kulanarak dinamik olarak değişken ismi oluşturabilirsin
edit: ayrıca tanımladığın değişkeni const
, var
, veya let
olarak tanımlamak istiyorsan şu yapıyı kullanabilirsin
eval('const'+ "degisken-ismi" + ' = ' + degisken degeri + ';');
Header set Access-Control-Allow-Origin "*"
.htaccess dosyasına bu kodu yazıp güncellediğinizde CORS policy hatası ortadan kalkacaktır.
Cross-Origin Resource Sharing (Kökenler arası kaynak paylaşımı) anlamına gelen CORS, web tarayıcısı tarafından yönetilen ve ek HTTP başlıkları kullanılarak, bir kökende çalışan web uygulamasının, farklı bir kökende yer alan web uygulamasına erişim izni kontrolünü sağlayan mekanizmadır. Web uygulaması, internet tarayıcısı üzerinden farklı bir kökene (protokol, domain ve port) herhangi bir istek gönderirse cross-origin HTTP isteği oluşturmuş olur.
Yani işin basitçesi senin http://abc.com
dan http://xyz.com
a bir ajax , fetch isteği atmış olman bir cross-origin isteğidir.
Tarayıcılar bir takım güvenlik sebeplerinden dolayı bu istekleri engellerler .
Nasıl bir proje üzerinde çalıştığını ve hangi dili kullandığını bilmediğim için Çözüm için net bir cevap veremeyeceğim ama internette kullandığın teknoloji ile ilgili kullandığın dil + CORS diye aratırsan tonlarca kaynak ile karşılaşacaksındır.
TS’de yazılan kodlar derlenirken JS dilindeki karşılığına dönüştürülür, çıktı olarak JS kodu verir ve JS kodu çalıştırılır.
TS ye biraz daha gelişmiş javascript diyebiliriz. Javasript içerisinde statik olarak veri tiplemesi yapamazsınız TS’de ise isteğe bağlı olarak veri tanımlaması yapılabilir.
Tabi senin için veri tiplerini statik olarak belirtmek ne kadar önemli bu bambaşka bir konu zaten javascripti bilmediğini göz ününde bulundurursak bunun senin için pek bir anlamı olmaycaktır.
Ayrıca javasricript yorumlamalı bir dil olduğu için bir derleme aşaması bulunmaz, TS ise derleme aşamasına sahiptir bu hata yönetimini kolaylaştırabilir. Aslında sadete gelecek olursak TS javascripti farklı alanlarda biraz daha faydalı hale getiren bir dil ve zaten derlendikten sonra çıktısı da javasript dolayısıyla javascript öğrenmeden typescript öğrenmek pek mantıklı bir karar olmayacaktır.