v2.5.2
Giriş yap

Telefon kamerası kullanarak içki şişesinin ne kadar boşaldığını tespit eden uygulama.

ahmetusun
522 defa görüntülendi ve 2 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba,

Bir otelde Cost controller olarak görev yapmaktayım işim gereği sürekli barlarımızda ki premium içkilerin ne kadar azaldığını azaldıysa bunun satış fişinin gelip gelmediğini kontrol etmekteyim.

Bu işi yaparken beni en çok meşgul eden şey ise içki şişelerinin doluluk oranını göz kararı hesap etmek bir çok hatayı yol açtığı gibi bazen istenmeyen suçlamalarada neden olmakta.

Bu yüzden bu işi kolaylaştıracak bir uygulama yapmak istiyorum amacım telefon kamerası üzerinden daha önce belirlediğim içki markalarının şişelerini ekrana bir rehber olarak yansıtıp şişenin üstüne denk getirip resmini çektiğimde doluluk oranını bulmak.

Sizce bu yapılabilir mi yapılabilir ise nasıl olmalı, cevaplarınızı bekliyorum.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (3)
bbera
1040 gün önce

Probleme çözüm bulma yönetim gerçekten güzel arkadaşlarında bahsettiği gibi bunu büyük bir ihtimalle python ve opencv kullanarak halledebilirsin ama tabi bunun için yazdığın kodu bir akıllı telefonda nasıl çalıştıracağınıda bilmen gerekiyor ki bence öncesinde görüntü işleme ve belki makine öğrenimi ile ilgili sağlam bir altyapı sahibi olmalısın.

Bu tabi ki bir seçenek ve bu yolu seçebilirsin ama önemli olan problemi çözmeye gelince benim önerim çok hakim olmamakla birlikte bildiğim kadarıyal içki şişelerinin hacimleri belirli standartlarda yani dolayısıyla elinde belirli kategorilerde şişeler var ve zaten şişenin dolu halinin hacmi belli dolayısıyla elindeki sana referans olacak boş şişeleri belirlediğin seviyelerde bant veya bir kalem ile ,şaretle ve bir başka dolu hali aynı hacme sahip şişenin doluluk oranını bu referansa göre kolayca kıyaslayabilirsin. ya da daha kolayı bir dereceli kap kullanabilirsin hacimleri dolayısıyla doluluğu karşılaştırmak için.

not: bahsettiğim gibi bu iş görüntü işleme ve makine öğrenemi ile belki yapılabilir ama başta kolay görünen şey bir süredir makine öğrenimi ve görüntü işlemeyle uğraşan biri olarak bana göre oldukça karmaşık bir çözüm bulma şekli gibi görünüyor.

rephp7
1041 gün önce

https://agmanic.com/detect-bottle-fill-level-with-50-lines-of-python/

yazını merak ettim google ile aratınca şöyle bir şey buldum.
Ne kadar fikir verir bilmem, bakarsın.
Belki de bu konu buradan birilerine kaynak olur android uygulamasını yapıp para kazanır.

foxy
1041 gün önce

Merhabalar. Görüntü işleme (opencv) ve derin öğrenme (tensorflow) tekniklerini kullanabilirsiniz.