Üyelik sayfasına uye.js atıyorum iletişim sayfasına iletisim.js olarak ayrı dosyalara yazıp ilgili sayfalara çağırsanız kullanışlı olmaz mı?
Switch case veya if else ile yapabilirsiniz.
Makalelere yorum özelliği olsa iyi olurdu.
Yazdırma işlemini yaparsanız. Pdf olarak kaydetme windowsta, yazdırma ekranı açıldığında mevcut. Bunun için ekstra bir sınıf kullanmanıza gerek yok. Diğer işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda bu özellik ne durumda bilmiyorum.
Benim yetki sistemim şu sekilde, bir fonksiyonum var yetki adında parametre alıyor. Ardından fonksiyon session da üye id ye bakarak üyenin yetki sütununda fonksiyona giren yetki var mı yok mu diye bakıyor.
Yetkileri her uyenin kendi yetki sütununda json formatta tutuyorum. Bu sayede dilediğim kadar yetki verebiliyorum.
Yapılacak bir işlemden önce fonksiyonum ile üyenin buna yetkisi var mı diye bakıyorum.
Örnek vermek gerekirse; Blog Sil adında yetkim olsun üyeye bu yetkiyi vermiş olayım. Blog silme sayfasında en dıştaki if sarmalında üyenin yetkisi yoksa bu işlemi yapmasını engelliyorum.
Merhaba, dil sistemini kullanıcının tarayıcı diline göre yapmak, eğer kullanıcının tarayıcı dili veritabanında mevcut değilse varsayılan bir dil belirleyip onu göstermek bana daha mantıklı geliyor. Hep bu şekilde yapıyorum. Php ile kişinin tarayıcı dilini zaten tesbit edebiliyorsun. Belki dil sistemini bu şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu durumda kullanıcı dil seçimi yapmak durumunda kalmaz.
Nerdeyse benim yaptıklarımın aynısını yapmışsın. Kaynak kodu sıkıştırdığında da çok farkediyor. Resimlere boyut verme ile ilgili çözümün çok iyiymiş, onun dışında kendi yaptıklarımı bende paylaşmak isterdim dediğim gibi neredeyse çözümlerimiz aynı, kullandığın cache sınıfına kadar. Mobilde 97 lerdeyim 100 yapamadım henüz. Yeterli mi evet ama kafaya taktım 100 yapmadan bırakmayacağım yakasını. js ve CSS dosyalarını alt alan adından çağırman Google'ın puanlamq sistemini yanıltabilir. Buradaki cdn mantığı çok farklı çalışıyor biliyorsundur tabiki de, bunun hıza hiç bir faydası yok senin yönteminin.
Cron verilen süre aralıklarında sayfayı çalıştırır burada sorun olmaz eğer sunucunuzda genel bir sorun oluşmadıysa, zaten sorunuzda mevcut API'da sorun varsa demişsiniz. O zaman ikinci bir sayfa oluşturmana gerek yok. Orjinal API dosyanızda hata oluşursa if else mantığıyla şu kodlarımı çalıştır yapabilirsiniz. Else bloğuna düştüğünde dolayısıyla ikinci blok otomatik çalışmış olur. Umarım doğru anlamışımdır sorunu.
Şu desen intagramın kullanıcı adı için kullandığı mantıkla neredeyse aynı bi test edin isterseniz, sizin isteğinize uyuyor.
^([A-Za-z0-9_](?:(?:[A-Za-z0-9_]|(?:\.(?!\.))){0,28}(?:[A-Za-z0-9_]))?)$