v2.5.2
Giriş yap

Diziler İçin serialize() mi JSON mı?

redline
547 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba PT.

Dil sistemi için dizileri kullanıyorum. Kısaca örnekle ürün adını bir dizi oluşturup kendi içinde TR, EN, RU gibi ayırıyorum ve daha sonra Session'dan geçerli dile göre yazdırıyorum. (Dil sistemi için daha pratik ve işlevsel önerilere açığım.)

Bu dizileri daha sonra inputlar ile veri değişiklikleri de yaptırıyorum. (Haliyle kişiler ürünlerini veya herhangi bir metni değiştirebilir.)

Fakat serialize() fonksiyonunu kullanırken input'a kişi [] şeklinde birşey yazdığında haliyle karşılığı dizi olduğu için daha sonra çıktıda sorunlar oluşturuyor. Tırnak kullanımı vb. durumlarda da benzer sorunlar yaşayabiliyorum. Bu sebepten JSON kullanmayı düşünüyorum fakat aynı veya benzeri sorunları orada da yaşar mıyım?

Bu dizileri veritabanında saklamak için ve daha sonra okuyacağımız zaman hangisini tercih etmeliyiz, neden?

İyisiyle kötüsüyle tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. :)

Anlatım Konuları;

PHP serialize() ve unserialize() Fonksiyonları

PHP ve JSON

Cevap yaz
Cevaplar (2)
redline
1048 gün önce

@0kan87 hocam dediğiniz bir yöntem fakat Türkiye'den girip sitenin İngilizce halini (ürünlerin ingilizce açıklaması gibi vb. bilgileri) görebilmesi için dediğiniz yöntem kullanışsız, ama ek olarak eklenebilir. Hem tarayıcı ile otomatik dil seçimi yaptırıp hemde kullanıcının değiştirebileceği alan verilebilir.

0kan87
1048 gün önce

Merhaba, dil sistemini kullanıcının tarayıcı diline göre yapmak, eğer kullanıcının tarayıcı dili veritabanında mevcut değilse varsayılan bir dil belirleyip onu göstermek bana daha mantıklı geliyor. Hep bu şekilde yapıyorum. Php ile kişinin tarayıcı dilini zaten tesbit edebiliyorsun. Belki dil sistemini bu şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu durumda kullanıcı dil seçimi yapmak durumunda kalmaz.