<?php
if($row['id'] == 'x'){
$stil = ' style="color:blue"';
}elseif($row['id'] == 'y'){
$stil = ' style="color:orange"';
}elseif($row['id'] == 'z'){
$stil = ' style="color:purple"';
}
?>
<span<?=$stil?>><?=$row['id']?></span>
1-Çok değişik lisans yöntemleri var, mesela wordpress teması yapan biri, benim temamı herkes indirsin kullanabilsin ancak footer alanında bulunan yapımcı linkinin kaldırılmamasını şart koşar. Tabi bunu yine kodlayarak yapar. Siz linki sildiginizde, degistirdiginizde, veya rengi ile oynama yaptığınızda yazılım çalışmaz. Diğer lisans sistemi de api ile yapılır. Yapımcı yazılımın çalışmasını istediği alanadlarını satın alanlar için önceden belirler. Her yeni alımda, kullanılacak alanadını bir hosting üzerinde saklar, müşteri sitesi ise belirli aralıklarda bu servise istek atar ve alanadi olarak ben o listede hala var mıyım yok muyum diye kendini kontrol eder. Bu şekilde süreli lisansda verilebilir. Eğer lisans yok ise aynı adrese ip gibi işinize yarayacak bir çok bilgiyi post edebilirsiniz bu da ihbar sisteminiz olmuş olur. Alanadlarının barındığı yer geçici olarak kapanırsa ne olur? Bunları iyi kurgulamaniz gerek. Lisans yapısını barındıran kodlarinizi temaniza eklerken ioncube ile sifrelemelisiniz.
Ben şöyle bir lisans yazılımı yapmıştım çokta ekmeğini yedim, demosunu incelersen sana nasıl yapacagin konusunda fikir verebilir.
https://viptema.com/webtasarimlar/lisans-yonetim-scripti-2.html
2-Yukaridaki mantık cercevesinde lisanssız kullanım engellenebiliyor. Tasdix gibi siteler vasıtasıyla eserin size ait olduğunu ileride kanıtlamak için, yazılım-tema bittiğinde bunu kullanabilirsiniz. Bu da ileride açacağınız davalarda sizi haklı kılar.
3- Öncelikle bu durumu ispatlamalisin 1 ve 2. madde ile zaten deliller oluşturmuş oluyosun. Bu delillerle dava açabilirsiniz.
4- Birebir aynısı değilse esinlenmis olur. Hiç bir sey yapamazsın.
Birde böyle dene istersen
document.getElementById("ad").focus();
inputlarında type değeri yok bununla alakalı olabilir mi bilemiyorum.
Tüm hesaplarda kullanılabilir. Kullanıcıya özel paket yüklenmez.
include ile çağırma yöntemin de paketin yüklü bulunduğu klasörün dizinde nerede olduğuna göre değişir. Dosya hiyerarşisine göre değişebilir.
Bu sorunun nedeni genelde proxy kullanmamak oluyor. İnstagram locale izin veriyor, gerçek bir hosta attığımızda veriler gelmiyor.
Üyelik sayfasına uye.js atıyorum iletişim sayfasına iletisim.js olarak ayrı dosyalara yazıp ilgili sayfalara çağırsanız kullanışlı olmaz mı?
Switch case veya if else ile yapabilirsiniz.
Makalelere yorum özelliği olsa iyi olurdu.
Yazdırma işlemini yaparsanız. Pdf olarak kaydetme windowsta, yazdırma ekranı açıldığında mevcut. Bunun için ekstra bir sınıf kullanmanıza gerek yok. Diğer işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda bu özellik ne durumda bilmiyorum.
Benim yetki sistemim şu sekilde, bir fonksiyonum var yetki adında parametre alıyor. Ardından fonksiyon session da üye id ye bakarak üyenin yetki sütununda fonksiyona giren yetki var mı yok mu diye bakıyor.
Yetkileri her uyenin kendi yetki sütununda json formatta tutuyorum. Bu sayede dilediğim kadar yetki verebiliyorum.
Yapılacak bir işlemden önce fonksiyonum ile üyenin buna yetkisi var mı diye bakıyorum.
Örnek vermek gerekirse; Blog Sil adında yetkim olsun üyeye bu yetkiyi vermiş olayım. Blog silme sayfasında en dıştaki if sarmalında üyenin yetkisi yoksa bu işlemi yapmasını engelliyorum.