v2.5.2
Giriş yap

Web Sitesi Yaparken CMS Kullanmak

ramazan3437
209 defa görüntülendi

Merhaba, ben PHP ile kurumsal web siteleri yapıyorum ve bazen bir yönetim paneline ihtiyaç bile duymayan siteler oluyor, wordpress ile hiç site yapmadım, sizce PHP, .NET gibi yazılım dilleri ile wordpress gibi CMS'ler arasında nasıl farklar var hangisi daha mantıklı? Bunun hakkında video veya içerik önerisi olan varsa onları da gönderebilirsiniz.

Cevap yaz
Cevaplar (1)
ebykdrms
239 gün önce

Çok özel bi'proje istenmiyorsa bu tip siteler için en güzeli Wordpress'le yapıp geçmek.
Ben de müşterilerime panel yapardım. Ama paneli sanki kendim için yazıyor gibiydim.
Çoğunlukla panele giriş şifresini bile sormuyorlar.
Aslında başta söylüyorum, paneliniz olursa şu kadar olmazsa bu kadar diye...
Olsun, diyorlar ama neye para ödediklerine girip bakmıyorlar bile.
En güzeli Wordpress için hazır bir tema seçip içini doldurup teslim etmek.

Peki ben bugüne kadar kaç Wordpress site verdim müşterilerime? Sıfır!
Neden? Çünkü bende o ticari kafa yok.
Adam sıfırdan site oluşturuyormuş gibi fiyat çekiyor müşterisine ama yarım günde Wordpress'le siteyi tamamlayıp kenarda bekletiyor. İşin sonunda müşteri "bana niye wordpress site yaptın da bu kadar para aldın" diye sormuyor. Anlamıyor çünkü. Wordpress ne ki? Onun için sıfırdan olmasıyla hazır olması arasında bir fark yok. Aradaki fark bizim için büyük gibi görünse de onun için anlamlı bir fark değil.

Wordpress öğrenirsen, bu tip işleri 4-5 saat bile sürmeden tamamlarsın. Yani günde 2-3 iş bile tamamlayabilirsin. Bu kadar saati de Wordpress site yayınlamanın uğraştırıcı olmasından değil, içerik girmekle uğraşmanın zaman almasından dolayı veriyorum. Yani içeriği de müşterinin kendisinin girmesini istersen her saat bir iş tamamlayabilirsin.
Tanesi 10 bin liradan (sunucu/domain masrafları hariç) 100 müşteri bulup işi tamamladığında 1 milyon lirayı cebine koyarsın.
Wordpress'i ve yayınlama süreçlerini iyi biliyorsan, içerik girme işini de müşteriye veya bir arkadaşına uygun bir fiyatla (mesela 4bin lira versen saatte bin lira vermiş olursun) yaptırabiliyorsan, çevrende çok da iş varsa...
Kısacası, potansiyel olarak -teoride- birkaç ay içinde milyon lira kazanman mümkün.
Ben bunu biliyorum. Peki milyon lira kazanabildim mi? Hayır! Neden?...

PHP, C#, Python, Nodejs gibi sistemleri öğrenmek sana istediğin her şeyi yapabilme gücü verir. Wordpress temalarına bağımlı kalmazsın. Wordpress temaları yapan adam olabilirsin. Kendi yapay zeka algoritmanı eğitip ses, görüntü, türlü veriler işleyebilirsin. Yapabileceklerin senin hayal gücüne kalmış. Potansiyel olarak -teoride- bu da seni milyoner yapar.
Peki mesela ben milyoner miyim? Hayır! Neden?...

İçimi dökesim varmış, bol bol yazdım.
Şu anki ruh halimde sana Wordpress'i iyi öğrenmeni ve sana iş getirecek bir çevre edinmeni öneriyorum. :)