v2.5.2
Giriş yap

uniapp öğrenmede bilgi

ercan3434
86 defa görüntülendi

uniapp öğrenmeye çalışıyorum ama kaynakların çoğu çince ve kısıtlı geliyor bu şekilde bana. daha iyi nasıl öğrenilebilir?

Cevap yaz
Cevaplar (1)
ebykdrms
82 gün önce

Malesef ben de göremedim. Çin merkezli DCloud firması tarafından hazırlandığı için tüm kaynaklar da ona göre hazırlanmış.
Bu durumda ChatGPT, Gemini gibi bir aracı kullanarak dokümantasyonu takip etmek için ek bir çabaya girmek gerek.

  • Gemini 1.0 Pro ile denedim ama düzgün cevaplar alamadım. Yalan yanlış bilgiler...
  • ChatGPT 3.5 ile denediğimde daha düzgün cevaplar aldım. Önce uni-app'in ne olduğunu anladığından emin olduktan sonra dokümantasyon içeriğini (doğrudan erişemediği için kopyala-yapıştır ile) çevirmesini istedim ve detaylı olmasa da anlaşılır bir çeviri sundu. Detaylar için ayrıca soru-cevap şeklinde ilerlemek gerek tabi...

ChatGPT konuşmamı link vererek paylaşmak istedim ama nedense hata aldım.

Nitekim, Çin projesi olduğu için muhtemelen batı dünyasında karşılık bulmayacaktır. Haliyle düzgün İngilizce kaynak sıkıntısı hep olacaktır diye düşünüyorum. Zaten kendileri bile İngilizce içeriğe özen göstermemişler gibi görünüyor. Bu durumda, geliştirme sırasında karşınıza çıkabilecek çeşitli hataları araştırdığınızda da hep Çince sorular ve yanıtlarla karşılaşacaksınız diye düşünüyorum.

Sanırım React ile cross platform geliştirme yapmak yerine Vue ile yapmak istediğiniz için uni-app öğrenmek istiyorsunuz.
Bu durumda Vue Native önerebilirim. Tekerleği yeniden icat etmek yerine React Native altyapısını kullanır ama üst katman olarak sizin Vue kullanmanızı sağlar. İnceleyebilirsiniz...