v2.5.2
Giriş yap

Siteye farklı dil ekleme

yazilimyolcusu
155 defa görüntülendi ve 2 kişi tarafından değerlendirildi

Php ile yapılan ama wordpress tarzı olmayan bir siteye beş farklı dil eklemek istiyorum. Nasıl veya nereden ekleyebiliriz? Mesela yapay zeka ile yapılabilir mi?

Cevap yaz
Cevaplar (3)
ercan3434
61 gün önce

chat gpt ye yaz projeni nasıl olduğunuda yaz ona göre ön bilgi verir ve ipin ucunu tutmuş olursun. ben bazen pek uğraşmak istemediğimde google apisi kullanarak özel css li çok dil özelliği ekliyorum. diğer şekilde kodlarla projeye uygun yapılabiliyor phpde çok basit oda aslında

gokcin
57 gün önce

Çok dilli bir sistem oluşturmak aslında düşündüğünüzden daha basit olabilir. Örneğin, bir blog yazısı eklemek istiyorsunuz ve bu yazının farklı dil versiyonları olacak. Bu durumda, başlık ve açıklamaları JSON formatında kaydedebilirsiniz. Böylece, Türkçe (TR), İngilizce (EN), Rusça (RU) gibi farklı dillerdeki versiyonlarını kolayca sorgulayabilir ve yönetebilirsiniz.

Dil desteği için gerekli olan diğer temel dosyaları ise, sabit bir PHP dosyası oluşturarak yönetebilirsiniz. Bu dosyayı düzenleyerek, uygulamanızın ihtiyaç duyduğu dil yapılandırmalarını kolayca ekleyebilir ve güncelleyebilirsiniz. Dil sistemi konusunda yaratıcılığınızı serbest bırakabilirsiniz; çünkü bu alanda uygulanabilecek çok sayıda yöntem ve mantık vardır. Her türlü yaklaşımı deneyerek, projeniz için en uygun çözümü bulabilirsiniz.

yazilimyolcusu
61 gün önce

gettext'in nasıl kullanıldığını gösteren bir kod örneği koyabilir misiniz