v2.5.2
Giriş yap

Neden django değil de laravel

Anonim
173 defa görüntülendi

Merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu üzerine sizlere bir soru sormak istiyorum, django global de çok fazla kullanılırken ve laravele göre oldukça basit ve anlaşılırken neden Türkiye de hala django değilde laravel/php üzerinden gidiliyor bunun sebebi nedir? Yani yurt içinde ve dışında iş ilanlarına baktığımda da bu durumun böyle olduğu açıkca görülüyor, ülkemizde django yerine laravelin tercih edilmesini birisi bana detayları ile birlikte açıklarsa çok sevinirim.

Cevap yaz
Cevaplar (2)
database
116 gün önce

Django üzerinde size sunulmayan, fakat laravel içerisinde size sunulan bir dünya özellik ve ekosistem mevcut olmasından dolayı da olabilir.
Buna sadece değişim korkusu diyerek bakamayız, demek istediğim aralarındaki farkı güzel bir şekilde araştırırsanız net bir şekilde cevaba ulaşacağınıza eminim.

nakres
146 gün önce

Merhaba öncelikle net olarak tek sebep budur diyemem ama Türkiye içerisinde genel olarak yurtdışı pazarında bulunmayan tüm şirketlerde eski teknolojilerin kullandığını görürsünüz .
Bunun sebebi ellerinde bu konuda daha çok materyal bulunması ve değişim korkusu diyebilirim .
Globalde developer sıfatıyla geliştiriciler aranıp kendi teknolojilerinde gereken eğitimler sağlanarak işe alınırken ,
bizde direkt olarak şu developerı bu developerı diye zihne kodlanmış durumda ,
sözüm meclisten dışarı ama genel olarak yöneticiler elindeki hazır projelerin dışına çıkmaktan korkar ve 5-10 yıl arası sadece bir alanda çalışmış kişileri ister , django gibi alanda kolay kolay 5-10 yıl deneyimli çalışan bulacaklarını sanmıyorum bu yüzden php den devam .
Hala angular kullanıp , angular deneyimli dev. arayan var çokta şaşırmamak lazım.