v2.5.2
Giriş yap

Freelance ücretleri

aziz1235
309 defa görüntülendi

Merhaba arkadaşlar,

freelance bir proje geliştiricem (Kurumsal web sitesi vb.) fakat piyasa fiyatlarını bilmiyorum hak geçmesin diye proje bazlı değilde saatlik bazda fiyat çıkarmak istiyorum. Şuan güncel ortalama piyasa fiyatları hakkında bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.

Cevap yaz
Cevaplar (5)
tayfunerbilen
156 gün önce

burada senin vaktinin degeri onemli olan, karsi taraf bunu kabul eder/etmez ayri mesele ancak 1 ay surecek bir proje icin kendi 1 aylik masraflarini goz onune alacaksin en basta, diyelim ki 1 ayda 100k senin icin ideal, sonra projeye bakacaksin gercekten 1 ay suruyor mu bu proje yoksa ben mi uzatiyorum diye, eger 15 gun surecekse 50k'ya anlasmayi deneyeceksin -5/+5 olabilir tabi karsidakinin iyi niyetine gore ama isi yaptirmak isteyen ve ozellikle sana gelmis birileri bunu olumlu degerlendirecektir. Ha tabi baktin adamin parasi var, 100k lik ise 300k dersen o da senin ac gozlulugun olur :) Yani hakettigin kadari her zaman idealdir, bu bana gore 100k olabilirken sana gore 10k olabilir, o yuzden bunu kendi hayatina gore endeksleyip karar vermen gerekiyor, yetkinlik, tecrube, isin detaylari vs. her sey bir etkendir, 10k'ya cikacak is ile 100k'ya cikacak is genelde ayni olmamakla birlikte bazen 10k'lik is 100k'lik isten daha iyi ciktigi zamanlarda olmustur, bana gore olcut budur :)

admin
161 gün önce

@sefaaydin fiyat belirlerken peki yazdığımız uygulama üzerinden ettiği kazanacağı parayı düşünüp de fiyat vermek nasıl bunda ölçüt nasıl olmalı acaba? benim de merak ettiğim konulardan birisi bu.

sefaaydin
161 gün önce

önce masraflarını çıkart. bundan yola çıkarak saatlik ücretini çıkart. Ve projenin ne kadar süreceğini belirle. Fiyat ortaya çıkar.
Saatlik ücretini çıkarırken herşeyi göz önünde bulundur.

devepdogukan
170 gün önce

Bu fiyatlar kişiden kişiy değişir. Ben 1000tl altı işleri dinlemiyorum bile. Fiyatını tecrübene ve projeye göre vermelisin. Sırf bir iş almak için ölücü yaklaşmayın. Bionluk juniorların kol gezdiği bir site oraya çok aldanmayın

admin
171 gün önce

benim de merak ettiğim bir konu bu. bunun piyasası sanırım yok. çünkü 100 liraya da yapan var 1000 liraya da yapan var.