v2.5.2
Giriş yap

Freelance hakkında

citoo
207 defa görüntülendi ve 2 kişi tarafından değerlendirildi

Normalde öğrenciyim yanında da harçlık fln. olur diye freelance çalışmayı düşünüyorum ama bazı şeyleri bilmiyorum. İşi yaptıktan sonra nasıl teslim ediyoruz mesela? Kodları mı atıyoruz yoksa sunucu gibi şeyleri de mi biz hallediyoruz? Ve fiyatlandırma nasıl olmalı? React, Vue, Svelte vb. frameworklerle web sitesi tasarlamayı düşünüyorum mesela.

Cevap yaz
Cevaplar (2)
redline
251 gün önce

Benim freelance dönemlerimde izlediğim yol şu şekildeydi,

Proje hakkında detaylı olarak görüşüp projeyi kaç günde çıkarabileceğimi ortalama olarak çıkarırım. (Bu önemli çünkü alacağım parayı zamana göre hesaplardım)

Sonrasında çıkan ücrete göre, kısa sürede bitecek iş ise yarısını peşin yarısını teslim öncesi alırdım.

Ücret biraz yüksekse 3 parti olarak iş başı bi parçasını alırdım, işin ortasında bir demo göstererek 2. ödemeyi alıp teslim öncesi son demoyu gösterip işi teslim ederdim.

Baştan para almadan projeye girişmeni önermem, çünkü emeğin heba olabiliyor. İşten dönenler oluyor illaki. Böyle durumda da ilk başta aldığın ödeme senin yanına kalıyor en azından ama bir hiç varken karşı tarafın dönmesi daha rahat olur çünkü emeği tek sen vermiş olursun karşı taraftan bir karşılık yoktur ortada.

Şunu unutma ki sen bu işi para için yapıyorsun, karşındaki kişi de parasıyla iş yaptırıyor. Olaya bu şekilde bakınca bir adım o, bir adım sen şeklinde ilerlemek mantık çerçevesindedir.

Umarım anlatabilmişimdir, iyi çalışmalar. :)

emmir2
256 gün önce

teslim etmeden müşteriye bir demo göster sonrasında ücreti al hatta işe başlamadan ön ödeme bile alabilirsin
fiyat politikası içinde kura dayalı bir yol izle derim