v2.5.2
Giriş yap

NodeJS RestAPI projesini nasıl yayınlayıp kendi domain'im üzerinde kullanılabilir hale getiririm?

yavuzselim
239 defa görüntülendi

Merhaba, yaptığım NodeJS RestfulAPI projesini yayınlamak istiyorum. Heroku, Rendercom vs. kullanmak istemiyorum çünkü ücretsiz versiyonları yavaş, ücretli versiyonları pahalı geliyor.

Bir hosting kiralayıp onun üzerinde işlem yapmak istiyorum. Daha önce bu konu üzerinde uğraşmış arkadaşlardan istediğim bu süreçi anlatması.

  • Hangi tür hostingi kullanmalıyım?
  • Deneyiminiz sonucu hangi hosting firmasını tercih etmeliyim?
  • Hostinge kurduğum API'ı nasıl kendi domainime bağlayıp 'example.com/api/hello' şeklinde çağırabilir hale getiririm?
Cevap yaz
Cevaplar (2)
mimra
332 gün önce

ben projelerimde iki farklı yol izliyorum. ticari olmayan (satış yapmayan) kurumsal siteleri private github reposuna yükleyip vercel veya netlify üzerinde ücretsiz yayınlıyorum. şimdiye dek hiç bir sorun yaşamadım.

ticari veya büyük projelerde ise digitalocean veya kamatera.com (smpt için 25 portu açık) üzerinde barındırıyorum. aylık 5-10$ maliyeti oluyor.

devepdogukan
333 gün önce

İlk öncelikle araştırman gereken ssh bilgilerini veren bir hosting bulman gerek.
Ssh bilgileri bilgisayara uzaktan bağlantı kurmanı sağlayan bilgileridir.Bunun temel sebebi hosting'e nodejs kurman gerek. Nodejs kurduktan sonra dosyalarını ftp ile atacaksın. Ssh ile sunucuna bağlanarak attığın dosyaların dizinine gidip package.json olan dizinde gerekli paketlerini kur. PM2 paketini de kur. Bu paket senin yerine bir nodejs uygulaması çalıştırıp saklı tutacaktır. PM2 ile nodejs uygulamanı çalıştır ve bitti