v2.5.2
Giriş yap

MERN Stack proje için hosting

nano
244 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Mongodb, Express, React ve Nodejs ile proje geliştiriyorum.
Türkiye'deki hosting firmalarında nodejs ve mongodb desteği yok sanırım. Bu yüzden başka paketlere ve firmalara bakmak gerekiyor sanırım.

Araştırmalarıma rağmen takıldığım bir konu var. Tüm hosting firmaları paket adlarını farklı koyduğu için neyin ne olduğunu tam anlayamadım.
Mern Stack için tam olarak nasıl bir hostinge ihtiyacım var?
Sunucu, paylaşımlı, cloud, vds, vps vs. bir sürü yorum var sağda solda. Bunların hangileri işimi görür? Yurtdışı hosting paketleri dolar bazlı olduğu için çok pahalı. Linux hosting alıp istediğin kadar domain ve uygulama çalıştırabilirsin diyenler var ama hangi hosting paketi? Türkiye'de cpanel ve plesk içinde nodejs ve mongodb hizmeti veren firma bulamadım. En iyisi sanırım sunucu almak. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekstra olarak bir bilgi: MongoDB yerine PostgreSQL de kullanabilirim. Biri şunda çalışır şunda çalışmaz durumu var mı? İkisini de install edip kuruyoruz sonuçta.

Cevap yaz
Cevaplar (1)
ebykdrms
334 gün önce

Reklam gibi olacak ama Türkiye'de gerçekten bu altyapıyı paylaşımlı hosting'lerde sunan firmalar yok. Hatta bazı firmaların altyapısı halen 10 yıldır geliştirilmeyen klasik ASP'ye dayanıyor gibi görünüyor.
İlle de Türk firması olsun ve Türkçe konuşarak destek alabileyim diyorsan istediğin tüm altyapıyı sağlayıp sağlamadığını öğrenmek için Cenuta ile iletişime geçebilirsin. Teknik destek konusunda hem hızlılar hem kaliteliler. Bazı firmalar gibi "sorun sizin kodunuzdadır" deyip kestirip atmıyorlar üstelik.
Gerçi yalan olmasın, ben de pek kullanmadım Cenuta'yı ama kısa süre incelediğim kadarıyla hoşuma gitti.