v2.5.2
Giriş yap

DB Mantığı ve Heroku ile alakalı

cemcanpolat
197 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba, 2 sorum olacak bir biriyle bağlantılı yardımcı olabiliseniz sevinirim.
Bir çok banka hesabı kaydını tutan bir basit script yazmaya çalışıyorum. İşlem olduğunda işlemi kaydederek işlem geçmişini kayıt altına almak istiyorum.
Şimdi her hesap sahibi için veritabanında bir tablo yaratıp işlemleri oraya işlemek saçma olur değil mi, binlerce hesap olabilir buda binlerce tablo demek.
Tek bir tabloda örneğin hesaplar tablosunda: hesabın sahibi sütunu ve geçmiş sütunu olsa ve her işlemi bir diziye kaydedip daha sonra json formatına çevirip, text formatında veritabanında geçmiş stununa kaydetmekte saçma bir uygulama sanırım.
Aklıma başka yöntem gelmiyor ve bilmiyorum siz bu tarz durumlarda nasıl bir yol izliyorsunuz.

Aslında şöyle bir çözüm düşündüm, tüm işlemleri hesap sahinin adında bir text dosyası oluşturarak text dosyasına kaydetmeyi düşündüm ve yaptımda.
Ancak burda şöyle bir problem oluştu ve ikinci sorumda bu aslında. Uygulama Herokuda kayıtlı, uygulamada bir değişiklik yapıp push ettiğimde doğal olarak bu text dosyaları benim yerelimde bulunmadığı için hepsi sıfırlanıyor. Bu durumun üstesinden nasıl gelebilirim acaba. O text dosyaları silinmeden uygulamadaki güncellemleri nasıl git ile heroku'ya push edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (0)
Henüz kimse cevap yazmadı. İlk cevap yazan sen ol!