v2.5.2
Giriş yap

Fikir alışverişi - Sadece kendi yerine QR kod okutma

resat
202 defa görüntülendi

Merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım yer için bir yazılım yapacağım. Kullanıcılar telefon numarası ve şifresi ile girecek ve qr kod okuyup sisteme kayıtlarını sağlayacağım. Fakat x şahıs başkasının telefon numarasını ve şifresini girerek başkası yerine qr kodu okutamayacak. Bunun için nasıl bir kurgu kurmam lazım. Başkası yerine QR kod okumayı nasıl yasaklayabilirim.

Cevap yaz
Cevaplar (1)
f4kor4ll
409 gün önce

Anladığım kadarıyla, anlaşmalı şekilde sisteme giriş yaparak başka kişilerin kaydını oluşturmalarını engellemek istiyorsunuz. Bu durumu engellemek için aşağıdaki önlemler alınabilir:

  • Kullanıcılara yalnızca kendi telefon numarası ve şifreleriyle giriş yapmaları gerektiği hatırlatılmalıdır. Bu hatırlatma, kayıt olduğu sırada ve giriş yaptıklarında ekrana çıkacak şekilde tasarlanabilir.
  • Kullanıcılara yalnızca kendi telefonlarından QR kodu okutmaları gerektiği belirtilmelidir. Bu, kullanıcılara sisteme kayıt olurken sağlanacak bir numaralandırma sistemi ile gerçekleştirilebilir. Her kullanıcı için sisteme özgün bir numara verilir ve bu numara, kaydını yapan kullanıcının telefonu için geçerlidir. Başka birinin telefonundan girilen numaralar sistem tarafından tanınmaz ve hata mesajı verilir.
  • Kullanıcılar QR kodu okutma işlemi sırasında fotoğraf çekmenin engellenmesi gerekiyor. Bu önlem, QR kodu tarayıcısı uygulaması tarafından sağlanabilir.
  • Sisteminizde kullanılan veri tabanı, her kayıt işlemi için tarih ve saat bilgisi içerebilmelidir. Bu sayede, bir kullanıcının aynı anda birden fazla kayıt işlemi yapması halinde, kaydedilen tarih/saat bilgileri incelenerek doğru kayda hangi kullanıcının eriştiği tespit edilebilir.

Yukarıdaki önlemler, kullanıcıları güvenli bir şekilde sisteminize kaydettikten sonra, yanlış kullanımlara ve kötü niyetli davranışlara karşı korumanıza yardımcı olabilir.