v2.5.2
Giriş yap

Next.js veya React.js Web Sitesine PHP Tabanlı Ziyaretçi Sayacı

kutaydogan
216 defa görüntülendi

Herkese merhabalar,

Bizim next.js ile yapılmış bir landing sayfamız, ana web sitemiz bulunuyor. Web sitemize bağlantılı olarakta PHP altyapılı bir kullanıcı panelimiz ve bir admin panelimiz bulunuyor.

Next.js web sayfamıza giren ziyaretçiler için bir sayaç yapmak istiyoruz. Fakat bu sayacı php tabanlı admin panelimiz üzerinden görüntülemek istiyoruz. Ana web sayfamız next.js, admin sayfamız php olduğu için nasıl bir yol izlemeliyiz, nasıl bir kod yazmamız gerekir emin olamadık.

Bu sayacı nasıl yapabilir, next.js veya react.js bir siteye nasıl entegre edebilir ve php tabanlı bir admin panelden nasıl görüntüleyebiliriz? Bilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (1)
devepdogukan
443 gün önce

Burada ilk olarak kullanıcıya ait bir id oluşturman gerekiyor ki her gireni yeni biri olarak görmesin. Bunu php sayfana istek atarak session_id ile dönen sonucu localStorage' da saklayabilirsin veya client tarafda oluşturarak aynı işlemlerden geçebilirsin.Kullanıcı sayfaya ilk girdiğinde endpoint'ine uğrayarak bilgileri göndereceksin ve endpoint aldığı bilgilerle veritabanına kayıt edecek.
Php olmasının bir dezavantajı falan yok. Kısaca sayfaya girdiğinde(useEffect ile) ona bir id verip php sayfana postlayacaksın.

useEffect(() => {
    axios.post('kayit.php',{
        clientId:'123'
    })
}, [])

Bu kodu app.js'de veya hangi component'da göndermesini istediğin yere yazabilirsin.