v2.5.2
Giriş yap

Laravel'i Shared Linux Hosting'te Kullanmak

Anonim
234 defa görüntülendi

Merhabalar,

Normal Linux Hostinglerden satın alarak Laravel Hosting ne kadar kullanışlıdır?
Bulut/Dedicated Serverim yok; Laravel geliştirmek istiyorum; benim için problem çıkarır mı? Çıkarırsa ne gibi sorunlar veya yetersiz durumlar ile karşılaşırım?

Cevap yaz
Cevaplar (4)
r00t
442 gün önce

@mubado Yani evet spagetti PHP yerine Laravel ile geliştirme yapmak istiyorum; ama terminal işlemlere ne kadar ihtiyacım olacak beni kısıtlayacak mı; projeyi ayağa kaldırdıktan sonra yetersiz kalırsam ve beni kısıtlayacak durumlar oluşursa o zaman üzücü olur. İleriye dönük ne gibi ihtiyaç olur onu da kestiremediğim için bilmiyorum

mubado
442 gün önce

laravel de kullanacağın terminal işlemlerini route açarak yapabilirsin.
örneğin migrate vs kullanmak için
Artisan::call('migrate') şeklinde kullanabilirsin. Bu senin açından problen yaratmaz ancak webpack yada vite kullanman için sunucunda kesinlikle node kurulu olması gerekmektedir. Eğer normal laravel ve blade kullanacaksan gerek yok.
bir de php sürümünü ayarlaman gerekmektedir. bunuda zaten php.ini ile ayarlayabilirsin. kolay gelsin...

r00t
443 gün önce

@m100 evet bahsettiğin şekilde htaccess düzenleyerek kullanılabiliyormuş; ancak benim merak ettiğim durum, Shared hosting'te yetersiz kalabilecek; ilerleyen dönemde projemin ihtiyaçlarına yetersiz kalacak; terminal kullanmamı gerektirebilecek senaryolar oluşur mu? Yani laravel ile bir projeyi yayına alıp, sonradan başım ağrısın istemiyorum

m100
443 gün önce

public_html dosyasına proje dosyalarının tamamını attıktan sonra `.htaccess` isimli bir dosya oluşturup aşağıdaki kodları yapıştırarak çalıştırabilirsin.

<IfModule mod_rewrite.c>


RewriteEngine On
# RewriteBase /

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]



RewriteCond %{REQUEST_URI} !/public
RewriteRule ^(.*)$ public/$1 [L]
# Direct all requests to /public folder

</IfModule>