v2.5.2
Giriş yap

Javascript'te Div Gösterme ve Gizleme Kısayolu Var mı?

yazilimyolcusu
295 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhabalar. Üzerinde uğraştığım bir tema var. Aşağıdaki resme göre anlatacağım. Şimdi, index sayfasında, sayfayı açınca direk gelen birkaç ürün var. Sayfa açılınca 1.link'in ürünleri geliyor direk. 2. linke tıklayınca da birinci kaybolacak. Ben bunu şu şekilde yapabiliyorum. 1. link için bu şekilde. 2. link içinde bu şekilde uzayıp gidecek. Bir de link sayısı 3-4 değil. 8 adet link var. Acaba bunun kısa bir yolu var mı? Javascript kütüphaneleriyle ilgili hiçbir bilgim yok. Yani jquery türü şeyleri hiç bilmiyorum. Javascript'te bunun kısa bir yolu var mı?

<script>
function gizle() {
document.getElementById('1').style.display = "block";
document.getElementById('2').style.display = "none";
document.getElementById('3').style.display = "none";
}
</script>

https://www.hizliresim.com/evlssbc

Cevap yaz
Cevaplar (3)
abdullahx
503 gün önce

Şöyle bir şey hazırladım, belki fikir verir.

Bu arada yanlışlıkla spam işaretledim kusura bakma.

abdullahx
503 gün önce

Evet () => deyimi bir 'arrow function' oluşturmak için kullanılır. Ben genelde eğer oluşturduğum fonksiyon içerisinde this anahtar kelimesini kullanmayacaksam arrow function tercih ediyorum. Video
? ve : ifadesi ternary operatör diye geçer. Php deki kullanımı ile temelde aynı sözdizimine sahip. ? Den önceki koşul sağlanıyorsa ? nin sağ tarafı çalışır, sağlanmıyorsa : den sonrası çalışır.
dataset de elemente data- diye bizim özel olarak tanımladığımız verilere ulaşmak için kullanılır. Buradaki target mesela tamamen benim kafama göre oluşturduğum bir isim. Tabii İngilizce kelime olarak yaptığı iş bakımından anlamlı yine de. Html kısmında data-target yazdım ben, sen istersen data-hedef de yazabilirsin

yazilimyolcusu
503 gün önce

Burada aşama aşama ne yaptığınızı anlatabilir misiniz? Bir de bazı sorular sorayım.

window.onload = () =>

Bu kısımdaki "() =>" kısmı fonksiyon oluşturmamı oluyor?
":" ve "?" nin görevi ne acaba? Hani php'de yanlış hatırlamıyorsam "else" gibi bir anlamı vardı. Buradaki görevi nedir acaba?
Bir de bu "dataset.target" nedir?

Aşama aşama anlatabilirseniz daha iyi olur.