v2.5.2
Giriş yap

Başka domaine bağlı subdomainin girişine izin verme.

webman
263 defa görüntülendi

Merhabalar. Bir sistemim mevcut. Bu sistemi alan kişiler benim login sayfamdan girip tanımlanan kullanıcı adı ve şifreleri ile erişiyor. Ancak karşı taraf kendi site adresi ile erişmek istiyor.

Yani şu şekilde

benim site -> www.benimsite.com
Kişilerin login olduğu -> www.benimsite.com/login

istedikleri -> http://proje.kendisiteleri.com

Böyle bir şey mümkün müdür? Sadece yönlendirme ile bu yapılabilir mi?

Cevap yaz
Cevaplar (3)
h4ckdr0
503 gün önce

Evet, bu mümkün. Sizin sisteminizin login sayfasına karşı tarafın site adresini yönlendirme kodu ile ekleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin:

<a href="http://www.benimsite.com/login?redirect=http://proje.kendisiteleri.com">Login</a>

Bu yönlendirme kodu sayesinde kullanıcılar sizin login sayfasına girdikten sonra otomatik olarak karşı tarafın site adresine yönlendirilecekler ve giriş yapabilecekler.

Bu yöntemle kullanıcı adı ve şifreleriniz sizin sunucularınızda kalarak güvenliği sağlayabilirsiniz ve karşı tarafın domainine kurmuş olduğu sistem sizin siteniz üzerinden giriş yaparak kullanılabilir.

webman
514 gün önce

Evet hocam aynen. Doğru anladınız

abdullahx
515 gün önce

Öncelikle doğru anlamış mıyım diye bir sorayım. Sizin kodlamış olduğunuz bir sistem mevcut ve bu sistemi satış veya başka yollarla başkalarına veriyorsunuz ve onlar da kendi domainlerine bu sistemi kuruyorlar. Ama kendi domainlerine kurmuş oldukları sisteme sizin siteniz üzerinden login olmaları gerekiyor. Kullanıcı adı ve şifreleri sizin sunucularınızda mevcut. Ve eğer doğru giriş yapılırsa karşı tarafın sitesinde session aktif olup giriş yapabilecekler.