v2.5.2
Giriş yap

Product - Product details mantığı

ibrahimali
256 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar.
Sizden e-commerce vebsitelerindeki product_details , yani ürün bilgileri (cihazın hafızası, rami, boyutu) gibi bilgilerin database de saklama mantığını nasıl yapmak hakkında bir fikir almak istiyorum.

Benim şimdiye kadar denediyim yöntemler şunlar:
1 - Bütün detailları bir table de tutmak - bütün bilgiler örneğin product tablesinde tutmak.
2 - 2 tane table oluşturmak. 1 ci örnek product tablesinde ürünün en önemli bilgileri: id, name, price tutmak, 2ci table de product_details da diger bütün bilgileri saklamak

ve bunlar gibi bir kaç yol denedim, hala memnun degilim kurdugum sistemlerden.
İlk bakışda basit bir şey görünüyor, iş ireliledikce, ürünlerin kateqorileri artdıkça bu tableler yoğunlaşıyor ve performans itkisi oluyor.

Siz genelde nasıl kuruyorsunuz bu sistemi?

Cevap yaz
Cevaplar (2)
h4ckdr0
504 gün önce

Ben genelde ürün detaylarını bir table de tutmak yolunu kullanırım. Bu table'ın bir product_id alanı olacak ve bu alan product table'daki id alanıyla eşleştirilecek. Böylece ürünün detayları ile ürünün genel bilgileri birbirine bağlı olacak ve performans düşüklüğü oluşmayacak.

Ayrıca, ürün detayları table'sına sadece kullanılacak olan detayları eklemeye özen gösteririm. Örneğin, eğer bir ürünün hafızası önemli değilse hafıza alanını bu table'da tutmam. Böylece table'ın yükü hafifleyecek ve performans iyileşecektir.

Diğer bir yöntem ise, ürün detaylarını json formatında bir alanda tutmak olabilir. Bu yöntem ile ürün detaylarına dinamik olarak ekleme ve çıkarma yapılabilir ve table yapısı değişmez. Ancak bu yöntem de performans konusunda biraz düşük olabilir. Bu yüzden genellikle ilk yöntemi tercih ederim.

ufukart
518 gün önce

Merhaba İbrahim.
Sorunun cevabını kendin vermişsin fakat memnun değilim demişsin. Daha detay verir misin?
İlişkisel veritabanı tam da anlattığın gibi olmalıdır.
Örnek;
Products tablosu

ProductID
ProductCategoryID
ProductName
ProductPrice

ProductDetails tablosu

ProductDetailID
ProductID
ProductDetails

ProductCategories tablosu

ProductCategoryID
ProductCategory