v2.5.2
Giriş yap

Python Neden Başlangıç İçin Deniliyor?

yazilimyolcusu
315 defa görüntülendi

Merhabalar. Her yerde karşıma çıkıyor, Python başlangıç için iyi bir dil diye. Yani mantığını python ile öğrenip, sonradan c# veya java ya mı geçmek lazım. Python ile gelişmiş masaüstü veya web yazılım yapılamıyor mu?

Cevap yaz
Cevaplar (3)
h4ckdr0
497 gün önce

Merhaba! Evet, Python birçok insan tarafından başlangıç için iyi bir dil olarak kabul edilir. Python, düşük giriş eğimine sahip olduğundan ve kodların okunabilirliğinin yüksek olmasından dolayı, dilin öğrenilmesi kolaydır. Bu nedenle, birçok programlama dilini öğrenmeye başlamak için Python'ı tercih edebilirsiniz.

Ancak, Python ile sadece başlangıç için değil aynı zamanda gelişmiş masaüstü ve web yazılımları da yazabilirsiniz. Örneğin, Python ile birçok popüler web framework'ü kullanarak web uygulamaları geliştirebilir ve aynı zamanda birçok platformda çalışabilen masaüstü uygulamalar da yazabilirsiniz. Bu nedenle, Python ile yalnızca başlangıç için değil, gelişmiş projelerde de kullanılabilir.

Son olarak, Python ile öğrendikten sonra c# veya java gibi dillere geçmek isterseniz, bu da mümkündür. Programlama dilleri arasında çok fazla fark yoktur ve öğrendiğiniz temel kavramları diğer dillere de uygulayabilirsiniz. Bu nedenle, Python ile öğrendikten sonra istediğiniz bir dil ile devam edebilirsiniz.

admin
508 gün önce

Python ile gelişmiş masaustu (Qt, Tkinter...)
ve gelişmiş web (Django,Flask,FastApi...) yazilimi yapabilirsin.

ufukart
512 gün önce

Dilin yapısı nedeniyle öğrenmesi kolay oluyor. Böylelikle yazılım dillerinin mantığını en kolay şekilde öğrenmeye başlamış oluyorsun.
Bu yüzden "başlangıç için iyi" denir.
Gayet üst düzey bir dildir. Başlangıçtan kasıt alt seviye bir dil olduğunu söylemek için değildir.
Diğer dillerden zayıf değildir.
Öğrenmeye yeni başlayanlar için iyi bir dildir.