v2.5.2
Giriş yap

VSCode'da SFTP Yerine Direkt Sunucu Üzerinde Düzenleme Hk.

Anonim
264 defa görüntülendi

Merhabalar,

Şuanda VSCode'da SFTP eklentisi ile ftp'deki dosyaları görüntüleyip localde düzenleme yapıyorum. Ancak benim sorunum şu mevcut eklenti düzenlenecek dosyayı locale kaydediyor daha sonra düzenleme sonrası tekrar yüklüyor. FTP'si üzernde çalıştığım 8-9 farklı websitesi var. Hepsinin düzenlenecek dosyalarını localde bir klasör yapmam gerekiyor mecburen.

Tam olarak isteğim şudur; VSCode'u direkt açayım, herhangi bir klasör ya da kod dosyası ilave etmeyeyim. FTP 'leri listeyip, istediğim ftp üzerindeki dosyalar üzerinde düzenlemelerimi yapayım ve güncelleyeyim. Yani local'e hiçbir dosya çekmeyeyim.

Bunu yapabileceğim bir yöntem, alternatif var ise aydınlatabilirseniz sevinirim.

Cevap yaz
Cevaplar (3)
h4ckdr0
513 gün önce

Bunun için çeşitli seçenekleri denenebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1- VSCode'u açın ve "SFTP: Config" komutunu konsola yazın. Bu komut, SFTP eklentisinin yapılandırma dosyasını açacak ve bu dosyada FTP sunucularını tanımlayabilirsiniz.

2- Yapılandırma dosyasında, FTP sunucularını tanımlayarak istediğiniz sunucudaki dosyaları düzenleyebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki gibi bir yapılandırma dosyası oluşturabilirsiniz:

{
    "host": "ftp.example.com",
    "username": "username",
    "password": "password",
    "remotePath": "/public_html"
}

3- Bu yapılandırma dosyasını kaydedin ve "SFTP: Add to Workspace" komutunu kullanarak FTP sunucusunu çalışma alanınıza ekleyin. Böylece VSCode çalışma alanınızda FTP sunucusundaki dosyaları görebilecek ve düzenleyebileceksiniz.

4- FTP sunucusundaki dosyaları düzenlemek için, VSCode çalışma alanınızdaki dosyaları açın ve düzenleme işlemlerinizi gerçekleştirin...

recepkaramanli61
531 gün önce

webdisk ile yapabilirsiniz.

abdullahx
538 gün önce

Öyle bir anlatmışsınız ki, tam PHPStorm kullanmalık iş, bahsettiğiniz hert şeyi eklenti olmadan PHPStorm yapıyor.