v2.5.2
Giriş yap

Multi-tenant database and theme management Fikir.

mubado
344 defa görüntülendi

Fikir almak için yazıyorum

Şimdi multi tenancy bir sistem yapmayı düşünüyorum. Bu sistemdeki theme ve veritabanı olayları remote hostinge de olmasını istemekteyim.

Sizce tenant bilgileriyle birlikte file_get_contents yaparak mı sistemi çekmeliyim yada daha farklı bir fikiri olan var mıdır ?

Cevap yaz
Cevaplar (2)
mubado
699 gün önce

@munzevi öncelikle çok teşekkür ederim. Ancak ben istekleri zaten index.php de storeid ve storekey olarak atıyorum. O kısım sıkıntı değil ve cookie olarak ta sessionu atabiliyorum oda çok önemli değil önemli olan kısım ise session destroy etmek ve multitenant olarak view ve theme şekillendirmek RemoteApp olarak bir sistem yazdım gelen bilgilere göre sistemi değiştiriyorum. Bu değişikliği işte
bir index.php dosyası ve .htaccess dosyası ile hallettim. Önemli olan kısım dediğim gibi theme olayları.

munzevi
700 gün önce

bu şekilde basite indirgeyecek olursan, herkes erişebilir. kısacası açık bir veritabanı hosting'i gibi bir şey olmuş olur elinde.

  • api kullanabilirsin, en basit yöntem ile üst bilgi de istek yapan sunucu için koşul belirleyebilirsin x != y error gibi
  • cpanel'i harici olarak satın alıp normalde sağlamadığı özelliklerden faylanarak onun apisi üzerinden işlemler gerçekleştirebilirsin
  • tamamen kapalı bir sunucu veya hosting oluşturursun, tüm dizinlere erişimin kapalı olduğu ve sadece ftp üzerinden yol adresini bildirerek dosyayı çağırırsın.

ama ben olsam basit ve hızlı bir şey yapman gerekiyorsa. openssl ile bir şifreleme algoritması seçerdim, şifreyi de tarih ve saatin md5 hali olarak belirlerdim ve dosya adlarını çağırmak için istek (payload) gönderdiğinde, form verisi gizlenmiş olurdu. uzak hostingde ise index dosyası dışında bütün dosyalara erişimi kapatırdım, gelen isteğin deşifre eder koşullar sağlanıyorsa sayfaya çıktıyı basardım.

not: tarih saatte örneğin 22:15:59 da yapılan istek, 22:16:03 de tamamlanırsa eşleşme olmazdı. 22:1 alıp parçalayıp, 22*1 gibi kullanabilirsin.