v2.5.2
Giriş yap

css select option sorunsalı

sifresifirlamaekle
491 defa görüntülendi

merhaba, her şeyi yapabiliyorum ama şu css kafayı yedirtiyor bana. https://prnt.sc/5L7dvLLcK0xy resimde görüldüğü gibi bir dropdown elementim var. olası bütün kombinasyonlarla css'i değiştirdim ama istediğim gibi yapamadım. :hover :checkhed vs. hepsini ayrı ayrı, select için, option için, option select için sayamadığm kadar tagla denedim. birkaç saniyelik iş oldu birkaç saatlik bir durum.

mavi kısım mouse üzerine geldiğinde yani hover olduğunda gözüken arka plan rengi, aynı zamanda seçim yapıldığında focus veya checked ile de focusu da mavi işaretliyor. bunu kırmızı yapmak istiyorum. yardımcı olabilecek herkese teşekkürler.

Cevap yaz
Cevaplar (3)
kartal
763 gün önce

html select elementi yerine kendi selectini hazırlarsan olur bence.
Yani html select kullanma

sifresifirlamaekle
766 gün önce

yanıtın için teşekkür ederim öncelikle. stackowerflow'u talan ettim, oradaki sonuçlar ne yazık ki işime yaramıyor. jquerynin contextmenu methodu ile oluşturuyorum css ve html öğeleri. callback, change ve click gibi etkinlikler farklı unsurlar için tanımlı ama, sorun bu da değil change ile blur verdiğimde tasarımı değişiyor; belki kararsız davranmasına da sebep olabilir tasarım değişince zorlamadım. eskiden doğrudan css ile js kullanmadan bunu yaptığımı hatırlıyorum ama nasıl bilmiyorum.