v2.5.2
Giriş yap

React + Redux proje dosya yapısı

roma
333 defa görüntülendi ve 1 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar. React ve Redux yeni öğreniyorum. "PROTOTURK" react örnekleri serisi sayesinde ve kendi az çok js biliklerim sayesinde bir şeyler yapmayı başarıyorum. Fakat React + Redux için doğru proje dosya yapısı bulamıyorum. Frameworkler hızlı güncellendiği için Youtube`de ve s gördüğün dosya yapıları işimi görmüyor. Basit bir şekilde bana dosya yapısı kurmam için bir yöntem vere bilir misiniz ? (Alıştırma projemde yapıtğım klasör yapısı bu şekilde ve işn doğru olmadığının farkındayım)

Cevap yaz
Cevaplar (2)
tayfunerbilen
757 gün önce

ben şu şekilde kullanıyorum. genel kullandığmı componentler için

./src/components
./src/components/shared

servisler, store ve utils için

./src/services
./src/stores
./src/utils

sayfalar içinde genel view klasörünü kullanıyorum. Ama her sayfa için bir index.js oluşturuyorum çağırması daha kolay olsun diye. Ayrıca sayfaya özel componentler varsa yine ilgili klasörde belirtiyorum.

./views
./views/home
    ./views/home/index.js
    ./views/home/components

bu tamamen kişisel tercih, ben bu şekilde kullanıyorum ama seninki de fena değil, farklı bir çok alternatifini de görebilirsin. Mümkün olduğunca requestleri tek bir yerden yönetirsin. Requestlerin tamamını service klasöründe mantıklı şekillerde export edip kullanırsın. Ayrıca store yönetimi için redux toolkit çok daha kolay bir düzen kurmanı sağlar.

canpacis
757 gün önce

Bana fena gözükmedi, bu tarz bir dosya yapısı çok kullanılıyor. Bence rahat çalışabiliyorsan kötü bir sistem değil. utility/service ve config klasörlerini de src klasörünün altına koyabilirsin. Onun haricinde testlerini göremedim, test yazacaksan (ki yaz, en azından utiliy/service dosyaların için) bileşenlerin olduğu klasörelere stili koyduğun gibi koyabilirsin.