v2.5.2
Giriş yap

İlk Freelance Deneyimim (Çok Riskli Oldu😂)

mami
601 defa görüntülendi ve 5 kişi tarafından değerlendirildi

Edit: Başlığı koyarken sinirlerim bozuktu, kusura bakmayın lütfen.
Edit 2: İşi iptal ettik, belki de en iyi karar buydu benim için. Nasip artık.

Dostlar merhaba herkese.
yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Ben bionluka freelancer olmak için kaydoldum, fakat işlerim hiç iyi gitmiyor.

Normalde sorunum iş alamamaktı, lakin geçenlerde bir iş aldım ve bu hayatımın hatası olabilir.

İş şu: Bir websitesi yapılacak (Müşteri Doktor Bir Arkadaş.)
Anket gibi birşey olacak, siteye ilaçlar yada bir tür seçenek eklenecek.

ilaçların ayrıntısına gidildiğinde, bir takım sorular olacak.(anket gibi olacak dediğim kısım.)
fakat gelelim en karmaşık kısma: bu sorular varyasyonlu olacak ve her soruya göre ya devam edilecek yada verilen vevaba göre bir sonuç çıktısı olacak.

Burayı zorlaştıran şey bu, birde buraların dinamik olması gerekiyor.

Şimdi gelelim "Herşeyi Geçtim, Bu Ne Abi" Dedirtecek Kısma...

Ben bu iş için sadece 350TL teklif ettim ve buna 3 günsüre verdim.
Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok ne yazık ki.

Her şeyi bir kenara bırakalım, (Daha kötüsü de var yani dediğinizi duyabiliyorum)
Bu benim ilk işim olduğu için ailem değişik tepkiler veriyor, yapamayacağım dediğim zaman "Eee niye aldın o işi?" cevabını, yapabileceğimi söylediğimde "Senin için harcadıklarımızın bir kısmını ödemiş olursun" gibi bir cevap alıyorum.

(Projeyi ilk günde admin paneli ve genel site yapısı kısmını yarılamıştım, şimdi öyle duruyor hala. yarın son günü.)

Siz söyleyin dostlar, ne yapayım ben?

Cevap yaz
Cevaplar (9)
faridaliyev
808 gün önce

Bilemiyorum ama, Belki bu site işine yarayabilir.
Ücretsiz PHP Form yapma desteği sağlıyor. Hazır MySQL içerikli script oluştura bilirsin. Anket için yararlı bir site bence.

hakankorkz
816 gün önce

dostum herkes güzel yorumlar yazmışlar zaten herkesin haklılık payı da var yaşın sanırım küçükte ailenle de paylaşmış olmandan anlıyorum naçizane bir dost tavsiyesi sanırım Ailende alaycı da yaklaşmış takma kimseyi bu hayatta iki sınıf insan var birinci sınıf başarılı olursan biz zaten biliyorduk zehir gibi çocuk vs diyenler ikinci sınıf sa tam tersi başarısız olduğunda bu salaktan bir bok olmaz diyenler vesselam ikinci sınıf olan insanlara aldırma Onları takma onları sadece heves kırarlar hiç kimse bir şeyden denemeden hiçbir şey başaramaz sen zor olanı Tercih etmişsin denemeyi muvaffak olamamışsın hiç sıkıntı değil bu sene bir tecrübe oldu bundan sonra alacağım ya da almayı düşündüğü işlerde daha dikkatli Seçimler yapacağına eminim Para her zaman kazanılır Ve kaybedilir bu hayatın bir gerçeği kuralı çok para kazanmaktansa bir işte tecrübe kazanmak önemli olan tecrübe ve bilgi Bunlar olduktan sonra zaten Kazancı her türlü artar insan tecrübesi bilgisi kadar kalitelidir kaliteli olan her şey değerlidir Kısacası böyle düşün şimdi gel Gelelim asıl en tehlikeli olan 1. sınıf insanlar onların Seni takdir etmesi vesaire güzel duygu olur Fakat insan kibir e Ve gurura kapılan bir Yaratılıştır Allah Kibir Ve gurura kapılmaktan bizleri korusun insan kimde ve gurura bir kere kapılmaya görsün her şeyi kendinden Bilir Ben yaptım ben başardım Ben demek Ve bu da insanı en büyük bitiren unsur olur çünkü bencilik duygusuna kapılan bir insan Büyük hatalar büyük yanlışlar yapma konusunda en münasip olan kişidir büyük hataların büyük yanlışların tamir edilemez sonuçları olacaktır vesselam

emmir2
816 gün önce

Hocam bir söz vardır yanlış anlamayın popoya giren şemsiye açılmaz diye
elbet yapamayacağımız işler olacak elbet biyerde takılıcaz yaparız zannedip dalıcaz yapamayacağız araştıracağız bu şekilde tecrübe edineceğiz öncelikle geçmiş olsun
bu tarz benimde maceralarım olmuştu. son gece neler neler yapmıştım warez yazılımlar bulup ordaki kodları alıp forumlarda gezinip karman çorman birşey teslim etmiştim
ve son olarak da 300 tl artık şuan 20 tl değerinde emek verip günler harcıyoruz fiyat dengelemesi yapmanızı tavsiye ederim tabi müşteri veya ref kasmak için düşük bütce taktiği ise devam edin ben ilk başlarda zamanın da 3k lık işi 200 tl ye yaptığımı biliyorum :D
deneye deneye bata bata öğreneceğiz bu yüzden takmayın kafanıza daha nice işler var önünüzdee

qplot
816 gün önce

Dinamik varyanson yapacak ülkede sayılı insan var ve bu bahsettiğin şeyler ileri derece yazılım bilgisi gerektiren şeyler.

bunlar sana tecrübe olacak güzel bir tecrübe olmuş.

bu işin fiyatı en az 5000 ki ben uğraşmam bile bunla bu 5000 için

m100
817 gün önce

yorumları gördükçe ben duygulanıyorum nedensiz güzel bir plartform :)

wraithdev2
817 gün önce

Merhaba bende böyle kısa süreli isleri cok ucuza yapıyorum. Sana önerim su eğer frontend adam icin cok önemli değilse,
frontend'i basit olarak yap cünkü backend'i tamamlarsan frontend isin son kısmına kalır ve basitce yaparsın.
Eğer bitmediyse backendi bitir frontend'i sona bırak.

goxaria
817 gün önce

Öncelikle fiyatlandırman ve verdiğin süre yanlış...

Bahsettiğin proje 3 günlük bir proje değil. Ha 3 günde yapabilecek arkadaşlar var mı? Bence var ama bu adamlar neredeyse 10 yıldır sektörün içinde olan adamlar.

Şimdi sana hayatının tavsiyesi ile birlikte yapman gereken şeyleri anlatacağım.
Öncelikle, işi aldığın insana durumu anlat. Projenin sandığından kapsamlı olduğunu, yine de yapabileceğini ancak gecikeceğini ancak ne kadar gecikirse o kadar kaliteli bir sistem olacağını söyle. Tepkisi sert olursa üzgün olduğunu belirt. En kötü sonuçla iade talep eder. Eğer anlayışlı biriyse de zaten sana ihtiyacın olan süreyi verecektir. Her türlü baştan savma iş yapmaktan daha iyi olacak.

Süre uzadığı için 350 lira hakkı değil bu işi para olarak görme kendini geliştirme olarak gör. Bir daha da böyle hatalar yapma. Biliyorum bionluk fiyat konusunda ölücü bir yer ama o ölü fiyat verenlerin çoğunun hazır templateleri var herkese onu satıp geçiyorlar ek isteklere de zorluğuna göre fiyat çekiyorlar sen ise daha yolun başındasın belli ki bir hata etmişsin :)

house2k
817 gün önce

bir kağıt al eline ve tablo oluştur en başta bir soru olucak ve o soruya verilen cevaba geri diğer alt 4 tabloya geçiş yapıcak sonra diğer alt ve sonunda sadece son bir seçenek kalıcak bununla ilgili şöyle bir görsel bırakıyorum bu mantığı koda aktar if else kullanabilirsin tercihen

resim

Kaba taslak belirle ilk önce hangi seçeneğin ne ile bağlantı kurması gerektiğine sonrası zaten bunu koda geçirmek

rephp7
817 gün önce

Bence vazgeçme basit düşün, müşterinin işini görecek şekilde teslim et. İçine sinmiyorsa 2 hafta da rahat rahat işi geliştirir güncelleme diye müşteriye sunarsın. İlk işini içine sine sine tamamlamış olursun.
Bundan sonrasında da "süre ve ücret" konusunda benzer işleri araştırırsın öyle müşteriye karşılık verirsin.