v2.5.2
Giriş yap

Ücretli web sitesi yapmak ve güvenlik

sdfg
296 defa görüntülendi ve 5 kişi tarafından değerlendirildi

Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık 6-7 yıldır web sitesi yapıyorum. Genelde yaptığım web sitelerini kendim için yapıyorum. Sosyal medya sitesi, blog sitesi vs yapmışlığım var. Kendi çapımda bir şeylerle uğraşıyorum. İlk defa bir arkadaşın aracılığıyla ve onun beni cesaretlendirmesiyle bir ilaç firmasından kurumsal web sitesi işi aldım. Klasik kurumsal web sitesi birde sitede yönetim paneli, ürünlerin listelendiği bir sayfa, yönetim panelinde ürün eklenebilen bir alan var. Kullanıcıların ürün arayabildiği bir arama yeride var.

Şimdi daha fazla detayla boğmadan asıl soruma geçiyorum. Yıllardır benim web sitesi işi almamamın en büyük nedeni yaptığım sitenin hacklenebileceği endişesiydi. Elimden geldiğince güvenlik önlemleri almaya çalıştım ama varsayalım bu site hacklendi. Bu durumda ben suçlu duruma düşer miyim? Haklarım nelerdir? Siz birisine böyle bir iş yapınca güvenlik olayını nasıl hallediyorsunuz? Kullandığınız araçlar yöntemler var mı? Şuanlık aklıma gelen sorular bunlar.

Unutmadan hiçbir sistemin tamamen güvenli olamayacağının farkındayım. Sadece olabilecek en güvenli sistemi yapmak ve müşterime mahcup olmamak istiyorum.

Not: kullandığım teknolojiler php, jquery, ajax, mysql.
Not 2: Ayrıyetten güvenlik hakkında 2. ve daha detaylı bir soruda sormayı düşünüyorum.

Cevap yaz
Cevaplar (0)
Henüz kimse cevap yazmadı. İlk cevap yazan sen ol!