Algoritma Yazamamak.
.
Soru hatalı mı? 👎
Eğer sorunun kurallara aykırı olduğunu düşünüyorsanız lütfen bize bildirin!
Cevaplar (5)
algoritma yazamadığınızi düşünüyorsaniz büyük ihtimalle yeni başlamış olmalısınız. eger sabırlı olup ilgilenmeye devam ederseniz bir kac ay sonra sorunun kendiliğinden çözüldüğünü göreceksiniz.
"Her aptal bilgisayarın anlayabileceği bir kod yazabilir. İyi programcılar, insanların anlayabileceği kodlar yazar.” Martin Fowler
Aslında algoritma kurmanın temelinde matematik yatıyor diyebiliriz bence. Senin yerinde olsam bol bol matematik problemleri çözerdim. Bildiğimiz düz havuz problemleri falan.
Bu problemleri çözmek sana birkaç şey öğretir. Elinde hangi verilerin olduğunun farkına varırsın önce, daha sonra senden istenen verinin ne olduğunu görürsün. Sonrasında analitik zekanı kullanarak bu eldeki verilerle istenenlere ulaşmak için yollar ararsın. Muhtemelen en başta matematik problemleri de zor gelecektir ancak çözdükçe algoritma kurma yeteneğin oldukça gelişecek. Emin olabilirsin.
Problemler dışında da matematik çalışmanı ve öğrenmeni öneririm. Örneğin koşullu ifadeler yazarken "ve"ler ve "veya"lar havada uçuşuyor. Matematikteki mantık konusunu bilmek, bu konuda alıştırmalar yapmış olmak gerçekten de koşullu ifadeler yazarken çok yardımcı oluyor insana.
Ya da bir diğer konu fonksiyonlar. Matematikteki fonksiyonlarla programlamadaki fonksiyonlar aslında bire bir aynılar temelde.
Velhasıl kelam matematik bilmek ve bol bol problem çözmek bu süreci gerçekten çok hızlandırıyor.
Daha önce hiç kurmadığım bir algoritma kuracağım zaman mutlaka kağıt kalem alırım elime ve bütün akışı çizerim. Elimde şu veriler var, şu verileri şu şekilde işleyip, arkasından şu işlemleri gerçekleştirip şu sonuca varmalıyım şeklinde çizimler yaparım bol bol. Kağıt kalem üzerinde çizmeye çalışmak da gerçekten yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Ve son olarak hackerrank.com gibi siteler üzerinden de çeşitli challengelara katılıp algoritma kurma yeteneğini geliştirebilirsin.
Ama benim ilk tavsiyem kesinlikle matematik problemleri olacaktır. Hatta matematik problemlerini önce kağıda çözüp daha sonra bilgisayarda çözmeye çalışabilirsin. Gerçekten çok eğlenceli oluyor.
Umarım söylediklerim yardımcı olur. İyi çalışmalar dilerim.
Basit problemleri mod alma, asal mı değil mi gibi matematiksel işlemlerle başlayabilirsin
Python da bu işlemlere yapay zeka dışında lazım olduğunu görmedim herşeyin kütüphanesi var zaten
Algoritma ve Programlama dersini alanlar genellikle böyle basit sorularla başlıyor.
eğer for,while,değişken gibi kavramları biliyorsanız requests kütüphanesi ile python öğrenmeye başlayabilirsiniz.
pythonu öğrenmek için kendinize küçük projeler belirleyip yapabilirsiniz.
istihzanın yazbelin konu anlatımlarını okuyun.
python da sıfırdan algoritma yazmak çok saçma olur zaten var nasıl kullanacağınızı öğrenin.
takıldığınız yerde google da arama yaparak çok rahat buluyorsunuz ben öyle yapıyorum.