v2.5.2
Giriş yap

Javascriptte kendimi nasıl daha fazla geliştiririm?

memdhaci
679 defa görüntülendi

Html vs css bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum. Javascriptte ise temel şeyleri öğrendim fakat daha da ileriye gitmek istiyorum. İnternete bu soruyu sorunca hep klasik cevaplar çıkıyor. Burda sormamın nedeni ise iyi ve tecrübeli yazılımcıların olması. Örneğin bir siteye giriyorum, javascript ile yapıldığını biliyorum ama nasıl yapmışlar acaba diyip ağzım açık siteyi inceliyorum :(

Cevap yaz
Cevaplar (2)
ersiin
934 gün önce

Bana göre her şeyin başında googleda iyi arama yapabilme geliyor. Daha sonrasında ise hayal gücü ve bununla ortaya çıkan fikirler.
Kim ne der bu kodlarıma demeden, çok güzel şekilde kod yazdığına inanarak, aklına gelen fikirleri uygulamaya koymaya çalış.
Kod her şey değildir. Örneğin bi sayfam olsun şu sayfadan veri çekip bi butona basınca o verideki bazı yerleri şu backend sayfama post etsin diye bir fikir düşündüysen her şeyden önce bu işlemlerin sırasını kafanda kurmalısın. Sonrasında googlelama başlıyor. Veriyi nasıl çekerim diye soruyorsun kendine. Bunu ingilizce olarak google'da aratıyorsun.
İngilizcen yoksa google'a çeviri yaz, google translate çıkıyor. Oraya sade bir türkçeyle sorununu yaz. Örneğin:
Sorumuz şu olsun: Javascript ile bir url adresinden nasıl veri alırım
Çeviriyoruz: How do I get data from a url with javascript
İlk çıkan sonuçta bizim sorumuzun cevabı var: https://www.geeksforgeeks.org/how-to-use-the-javascript-fetch-api-to-get-data/
Böyle böyle bol bol kod yapısı gördükçe ve fikirlerinde yeni kodlar kullandıkça çok daha iyi öğrenmiş olursun. Js dersleri de alabilirsin ama kodlama yaparken önüne çıkacak sorunların hepsi derslerde anlatılmaz. Bana göre deneyim insanı geliştirir.

memdhaci
934 gün önce

.