v2.5.2
Giriş yap

React - HTML Farklari

avancee
572 defa görüntülendi ve 2 kişi tarafından değerlendirildi

Hepinize merhabalar HTML ile React arasinda ne gibi belirgin farklar var ?

Yani React kullanirsam HTML de kazanmadigim ne kazanirim? Ozellik olarak olabilir konfor olarak olabilir.

Fikirleriniz nelerdir, kisaca React neden kullanmaliyim?

Cevap yaz
Cevaplar (2)
tayfunerbilen
931 gün önce

bence önce anlaman gereken, html ve react'in kıyaslanabilir şeyler olmadığı :)
neden kullanmalısın sorusu ise, kullanmak zorunda değilsin. ama SPA (single page application) geliştireceksen bu tarz çatıları kullanmak senin işini hızlandırır, düzenli kod yazmanı sağlar, bir sürü problemle kendi başına uğraşmak yerine (ki çoğu zaman bilgin yetersiz kalacaktır) çatılar bunu senin için zaten yapıyor. reactive kodlama yapabiliyorsun, performansı çok daha yüksek olur, çok daha düzenli ve herkesin bildiği bir şey üzerine inşa edebilirsin yapını, ayrıca community (topluluk) de çok önemli, react'inde çok ciddi bir topluluğu var ve aradığın her şeyi bulup yeniden yazmak zorunda kalmadan kullanman mümkün. Ek olarak react'i öğrenince birkaç farklı react native'de yazmaya başlayabilirsin ve mobil uygulamaları geliştirebilirsin.
tabi yazılacak çok şey olabilir, en basiti bir spa örneğini (örn: open.spotify.com) olabilir, html-css-js ve react'i kullanarak 2 farklı şekilde yazmayı dene, neden ihtiyacın olduğunu bir noktada anlayacaksın zaten :)

avancee
931 gün önce

Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam, yeni yeni farklı diller öğrenmeye çalışıyorum bilgi sahibi olmak adına yazdım yorumunuz için tekrardan teşekkürler :)