v2.5.2
Giriş yap

Bir Sitenin Hangi Dillerle Oluşturulduğunu Öğrenebilir miyiz?

ledenav
342 defa görüntülendi ve 3 kişi tarafından değerlendirildi

1.Örneğin bir sitenin kaynağını göster dediğimizde html ve css kesin oluyor. Bunların haricî başka hangi dillerin kullanıldığını nasıl öğrenebilirim?
2.Birde örneğin bir forumda yeni konu aça bastığımızda , yeni bir web sitesi mi oluşturuluyor ? Yani her sayfanın kaynak kodu ayrı. Sayfa bir kere kodlanıp , kodlar tarafından mı üretiliyor sayfalar ve bunlar yeni bir web sayfsı mı?

Cevap yaz
Cevaplar (1)
tayfunerbilen
953 gün önce

her sayfa dinamik olarak oluşturuluyor ancak yeni bir sayfa olarak değil veritabanında tutuluyor ve dinamik olarak bu gösteriliyor yazılım dilleri kullanılarak.
yazılım dili olmadan ancak html sayfalarını çoğaltarak bir web sayfası üretilebilir o da günümüzde kullanılan bir şey değil.
şu an daha çok SPA dediğimiz single page application'lar javascript ile oluşturuluyor. Yani kaynakta hiçbir şey göremiyorsun ancak her şey javascript tarafından üretiliyor. Nihayetinde kullanıcının son gördüğü her zaman html css ve javascript'tir. arkaplanda neler olduğunu bilmek çok mümkün olmasada bazı eklentiler var kullandığı altyapıları vs. gösteren.

Örneğin builtwith.com var bunun tarayıcı eklentileri ile bazı bilgileri öğrenmek mümkün.
https://chrome.google.com/webstore/detail/builtwith-technology-prof/dapjbgnjinbpoindlpdmhochffioedbn

en meşhuru da sanırım wappalyzer
https://www.wappalyzer.com/